autor:

» » Conserve si muraturi

Ardei iuti in otet

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
un castron plin cu ardei iuti rosii si verzi, 4 foi de dafin, 7-8 boabe de piper, 4 linguri de ulei, apa, otet, o lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla)
Intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de piper,uleiul, apa si otet si se pun pe foc la fiert.
Lasam sa dea cateva clocote.
Apoi aceasta zeama fierbinte o turnam peste ardei.
Acoperim sticla la gura cu un ciolofan sau cu capac,daca are, si ii lasam in bucatarie pana a 2 a zi cand ii transferam la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand

17 voturi    11 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa

11 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Adelina Damian-Fekete , 31 august 2013

    Uleiul cand se pune?

  • Magdalena Timu , 29 august 2013

    Eu las sa se raceasca zeama see you toate mirodeniile si apoi o torn peste ardeii asezati in borcan sau sticla.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • un castron plin cu ardei iuti rosii si verzi
  • 4 foi de dafin
  • 7-8 boabe de piper
  • 4 linguri de ulei
  • apa
  • otet
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ulei aromat pentru salatele de iarna