Autor:
Rocsi (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 26 august 2013
Ingrediente
un castron plin cu ardei iuti rosii si verzi, 4 foi de dafin, 7-8 boabe de piper, 4 linguri de ulei, apa, otet, o lingurita sare
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla nu de plastic ci din sticla)
Intr-o tigaita se pun frunzele de dafin rupte,sarea,boabele de piper,uleiul, apa si otet si se pun pe foc la fiert.
Lasam sa dea cateva clocote.
Apoi aceasta zeama fierbinte o turnam peste ardei.
Acoperim sticla la gura cu un ciolofan sau cu capac,daca are, si ii lasam in bucatarie pana a 2 a zi cand ii transferam la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand
17 voturi
11 comentarii
15 min
Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Separat, se pun la fiert, apa
11 voturi
2 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate