autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Ardei iuti murati

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
1,5-2 kg kg ardei iuti, 1 plic pikant fix iute sau dulce, 1 litru otet, 200 g zahar, cateva frunze de dafin, putin marar uscat, 2 linguri sare, cine doreste cateva frunze de visin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se taie coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane. Puneti la fiert 1 litru de otet cu 2 litri de apa, sarea, zaharul, mararul si dafinul iar cand clocoteste adaugati plicul de pikant fix.
Puneti borcanele intr-o tava cu 2-3 degete de apa si asezati-o la foc mic, langa oala in care clocoteste zeama. Cand se infierbanta bine apa din tava turnati cu un polonic zeama clocotita peste ardei pana se umplu borcanele. Stingeti focul, mai lasati cateva minute sa patrunda zeama in ardei, completati pana sus (cine doreste poate acoperi cu frunze de visin) si strangeti bine capacele cu un prosop de bucatarie, apoi dati-le la perne pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste

9 voturi    6 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine):

    Am pus un borcan de 400g de ardei iuti (e arhi-suficient), dar fara Pikant Fix, ci cu condiment pentru muraturi, si fara crengute de visin. I-am asezat asa frumos in borcan de zici ca sunt de la magazin.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    eu nu gasesc frunze de visin;merge si fara .

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Am dat si reteta pentru ardei iuti in otet.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      numai cu otet, nimic altceva, rondele sau intregi....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Eu pun si intregi si rondele.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Chiar imi prinde bine aceasta reteta. Am cativa ardei iuti si vreau sa-i pun la otet.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Am pus si eu ardeii iuti pentru iarna si intregi si taiati.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Am dat si o reteta pentru ardei iuti in otet. Si pentru peperoni.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Si eu ii pun doar cu otet...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Aproape asa ii fac si eu,dar fara pikant fix.

    • Fara foto

      dianeta , 06 septembrie 2009

      De ce sa ne mai pierdem timp incalzind ...sau folosind picant fix... Va spun o reteta mult mai simpla si mai rapida: spalati atdeii iuti,asezati-i in borcane,puneti in borcan un sfert otet si restul apa,o lingurita de sare si una de zahar,boabe de mustar si boabe de piper...si gata .. Punem capacul. Asa fac eu de vreo 10 ani si sunt foarte ok. Eventual pentru mai multa siguranta se poate pune o aspirina.Va pup !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      ...si ii pun doar cu otet

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Eu ii tai rondele sa incapa mai multi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1,5-2 kg kg ardei iuti
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce
  • 1 litru otet
  • 200 g zahar
  • cateva frunze de dafin
  • putin marar uscat
  • 2 linguri sare
  • cine doreste cateva frunze de visin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

eu nu gasesc frunze de visin;merge si fara .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline