autor:

Georgiana Nicolae

» » Mancaruri cu carne

Ardei si Dovlecei Umpluti

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Ingrediente
6-7 Ardei grasi, 3 Dovlecei taiati pe jumatate (6 bucati), 1 Vanata mica, 2 Rosii, 600 grame carne tocata (de porc amestecata cu vita), 1 ceapa mare, 1 canuta de orez, 1 morcov de marime medie, 1 legatura mare de patrunjel, 400 grame pasta de tomate, 2 linguri de margarina (sau ulei), jumatate de ardei iute rosu (chilli), piper, cimbru, sare, curry, boia iute (praf chilli)

Dificultate: Medie Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

1-Se taie la fiecare ardei capacelele, se spala ardeii, se curata de seminte si se lasa sa se scurga de apa. La fel si cu dovleceii. Un dovlecel se taie in jumatate si se scobeste la mijloc, se spala si se lasa la scurs.
2-Intr-o tigaie in care s-a topit si incins margarina se caleste ceapa taiata impreuna cu morcovul ras si orezul. (Orezul se spala inainte de a fi pus in tigaie)
3-In timp ce se calesc acestea, se adauga 200 gr pasta de tomate si se lasa pana ce se umfla putin orezul.
4-Se lasa acest amestec sa se raceasca dupa care se adauga peste carnea tocata.
5-Se amesteca bine carnea si se adauga condimentele (piper, cimbru, sare, curry, boia) si ardeiul iute taiat rondele; dupa care se adauga si patrunjelul tocat marunt.
6-Se umplu ardeii si dovleceii cu acest amestec, iar ca si capac, se vor taia cele 2 rosii rondele si se pun la gura fiecarui ardei si dovlecel.
7-Dupa ce am umplut ardeii si dovleceii ii punem intr-o oala, pe fundul careia am intins putina margarina. Se taie vanata felii, care se pun intre ardei si intre dovlecei.
8-Dupa ce am aranjat acestea in oala turnam apa cat sa acopere bine ardeii si dovleceii si restul de pasta de tomate (200 gr). Se pune pe foc aproximativ 2 ore, dupa care se baga in cuptor pentru a mai scadea zeama, maxim 40 minute. Eventual pentru a mai ingrosa sosul rezultat in oala se adauga si o lingura sau doua de faina.
9-POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si Dovlecei Umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardeii se spală,se scobesc de cotoare şi de seminte. Se curaţă dovleceii de coajă şi de seminţe,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Foarte buni si ardeii si dovleceii.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Bună treabă combinaţia de diverse legume.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    Un meniu tare gustos! Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • 6-7 Ardei grasi
  • 3 Dovlecei taiati pe jumatate (6 bucati)
  • 1 Vanata mica
  • 2 Rosii
  • 600 grame carne tocata (de porc amestecata cu vita)
  • 1 ceapa mare
  • 1 canuta de orez
  • 1 morcov de marime medie
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 400 grame pasta de tomate
  • 2 linguri de margarina (sau ulei)
  • jumatate de ardei iute rosu (chilli)
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • curry
  • boia iute (praf chilli)

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte buni si ardeii si dovleceii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole boabe cu ciolan