1-Se taie la fiecare ardei capacelele, se spala ardeii, se curata de seminte si se lasa sa se scurga de apa. La fel si cu dovleceii. Un dovlecel se taie in jumatate si se scobeste la mijloc, se spala si se lasa la scurs.
2-Intr-o tigaie in care s-a topit si incins margarina se caleste ceapa taiata impreuna cu morcovul ras si orezul. (Orezul se spala inainte de a fi pus in tigaie)
3-In timp ce se calesc acestea, se adauga 200 gr pasta de tomate si se lasa pana ce se umfla putin orezul.
4-Se lasa acest amestec sa se raceasca dupa care se adauga peste carnea tocata.
5-Se amesteca bine carnea si se adauga condimentele (piper, cimbru, sare, curry, boia) si ardeiul iute taiat rondele; dupa care se adauga si patrunjelul tocat marunt.
6-Se umplu ardeii si dovleceii cu acest amestec, iar ca si capac, se vor taia cele 2 rosii rondele si se pun la gura fiecarui ardei si dovlecel.
7-Dupa ce am umplut ardeii si dovleceii ii punem intr-o oala, pe fundul careia am intins putina margarina. Se taie vanata felii, care se pun intre ardei si intre dovlecei.
8-Dupa ce am aranjat acestea in oala turnam apa cat sa acopere bine ardeii si dovleceii si restul de pasta de tomate (200 gr). Se pune pe foc aproximativ 2 ore, dupa care se baga in cuptor pentru a mai scadea zeama, maxim 40 minute. Eventual pentru a mai ingrosa sosul rezultat in oala se adauga si o lingura sau doua de faina.
9-POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii