autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
Pentru 6 portii, -6 ardei grasi, -6 dovlecei micuti sau 3 mai maricei, -600g carne tocata(de preferat amestec vita cu porc), -100 g orez, -150 g pasta de rosii sau 300g rosii proaspete, -100 ml ulei, -2 cepe, -1 morcov, -1 ou, -1 legatura patrunjel, -1 lingura faina sau 2-3 liguri de fulgi de cartofi., -50 ml vin alb obtional, -250g iaurt, -piper, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotoare.
Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Carnea se amesteca cu jumatate di cantitatea de ceapa, orezul, jumatoate din cantitatea de patrunjel, sare, piper,50 ml apa,ou.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si dovleceii, si se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut.
Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza ardeii si dovleceii. Se adauga apa fiarta cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30 minute.
Sosul se face astfel: ulei, ceapa si morcovul dat prin razatoare fina se inabuse, cu 100 ml apa.
Se adauga sare, piper, 1 lingura de faiana, sau 2-3 linguri de fulgi de cartofi, zaharul, pasta de tomate. Se fierbe circa 15 minute dupa care se adauga peste ardei si dovlecei.Se adauga 50 ml vin alb. Se mai tine la cuptor inca 10 minute.
Se servesc calzi cu iaurt si patrunjel verde.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert

9 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu fasole verde, la punga

Pulpe de pui cu fasole verde, la punga

Spalam pulpele si le taiem in jumatati. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Intr-un castron incapator

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul (Bucatar) , 14 iulie 2013

    Incercati un amestec de ardei,dovlecei,vinete si rosii umplute cu carne tocata si orez (cam un sfert-pana la o treime-din cantitatea de carne) totul fiert impreuna intr'un sos de rosii.Miezul de dovlecei si vinete se toaca cu un cutit si adauga la sosul de rosii. Felul carnii,condimentele si felul orezului le las la aprecierea si gustul fiecaruia.Dealtfel intreaga preparare este usor de realizat si sunt convins ca nu trebuiesc explicatii suplimentare. Legumele umplute se aseaza "in picioare" si sosul se toarna pe deasupra.Se fierbe la foc mic,si cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune in frigider. Se mananca a doua zi.Cu smantana sau iaurt sau ca atare,fara nici un supliment. Este important-ca la ori ce mancare cu sos de rosii si mirodenii-sa stea 24 de ore in frigider;numai asa se amesteca aromele si gusturile si se obtine acel gust special,balcanic la origine,de neintrecut.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Foarte bun,bun,bun! Cam asa ii gatim si noi,fara vin.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -6 ardei grasi
  • -6 dovlecei micuti sau 3 mai maricei
  • -600g carne tocata(de preferat amestec vita cu porc)
  • -100 g orez
  • -150 g pasta de rosii sau 300g rosii proaspete
  • -100 ml ulei
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -1 ou
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 lingura faina sau 2-3 liguri de fulgi de cartofi.
  • -50 ml vin alb obtional
  • -250g iaurt
  • -piper
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

Paul (Bucatar)

Incercati un amestec de ardei,dovlecei,vinete si rosii umplute cu carne tocata si orez (cam un sfert-pana la o treime-din cantitatea de carne) totul fiert impreuna intr'un sos de rosii.Miezul de dovlecei si vinete se toaca cu un cutit si adauga la sosul de rosii. Felul carnii,condimentele si felul orezului le las la aprecierea si gustul fiecaruia.Dealtfel intreaga preparare este usor de realizat si sunt convins ca nu trebuiesc explicatii suplimentare. Legumele umplute se aseaza "in picioare" si sosul se toarna pe deasupra.Se fierbe la foc mic,si cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune in frigider. Se mananca a doua zi.Cu smantana sau iaurt sau ca atare,fara nici un supliment. Este important-ca la ori ce mancare cu sos de rosii si mirodenii-sa stea 24 de ore in frigider;numai asa se amesteca aromele si gusturile si se obtine acel gust special,balcanic la origine,de neintrecut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Sarmale in varzã dulce á Ramona