Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -6 ardei grasi
  • -6 dovlecei micuti sau 3 mai maricei
  • -600g carne tocata(de preferat amestec vita cu porc)
  • -100 g orez
  • -150 g pasta de rosii sau 300g rosii proaspete
  • -100 ml ulei
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -1 ou
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 lingura faina sau 2-3 liguri de fulgi de cartofi.
  • -50 ml vin alb obtional
  • -250g iaurt
  • -piper
  • -sare

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotoare.

Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.

Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Carnea se amesteca cu jumatate di cantitatea de ceapa, orezul, jumatoate din cantitatea de patrunjel, sare, piper,50 ml apa,ou.

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si dovleceii, si se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut.

Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza ardeii si dovleceii. Se adauga apa fiarta cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30 minute.

Sosul se face astfel: ulei, ceapa si morcovul dat prin razatoare fina se inabuse, cu 100 ml apa.

Se adauga sare, piper, 1 lingura de faiana, sau 2-3 linguri de fulgi de cartofi, zaharul, pasta de tomate. Se fierbe circa 15 minute dupa care se adauga peste ardei si dovlecei.Se adauga 50 ml vin alb. Se mai tine la cuptor inca 10 minute.

Se servesc calzi cu iaurt si patrunjel verde.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise