autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
Pentru 6 portii, -6 ardei grasi, -6 dovlecei micuti sau 3 mai maricei, -600g carne tocata(de preferat amestec vita cu porc), -100 g orez, -150 g pasta de rosii sau 300g rosii proaspete, -100 ml ulei, -2 cepe, -1 morcov, -1 ou, -1 legatura patrunjel, -1 lingura faina sau 2-3 liguri de fulgi de cartofi., -50 ml vin alb obtional, -250g iaurt, -piper, -sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotoare.
Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Carnea se amesteca cu jumatate di cantitatea de ceapa, orezul, jumatoate din cantitatea de patrunjel, sare, piper,50 ml apa,ou.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si dovleceii, si se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut.
Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza ardeii si dovleceii. Se adauga apa fiarta cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30 minute.
Sosul se face astfel: ulei, ceapa si morcovul dat prin razatoare fina se inabuse, cu 100 ml apa.
Se adauga sare, piper, 1 lingura de faiana, sau 2-3 linguri de fulgi de cartofi, zaharul, pasta de tomate. Se fierbe circa 15 minute dupa care se adauga peste ardei si dovlecei.Se adauga 50 ml vin alb. Se mai tine la cuptor inca 10 minute.
Se servesc calzi cu iaurt si patrunjel verde.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
OSTROPEL DE PUI

OSTROPEL DE PUI

Carnea de pui taiata bucati, se prajeste timp de 15 minute in ulei incins la foc mic,dupa care se

2 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paul (Bucatar) , 14 iulie 2013

    Incercati un amestec de ardei,dovlecei,vinete si rosii umplute cu carne tocata si orez (cam un sfert-pana la o treime-din cantitatea de carne) totul fiert impreuna intr'un sos de rosii.Miezul de dovlecei si vinete se toaca cu un cutit si adauga la sosul de rosii. Felul carnii,condimentele si felul orezului le las la aprecierea si gustul fiecaruia.Dealtfel intreaga preparare este usor de realizat si sunt convins ca nu trebuiesc explicatii suplimentare. Legumele umplute se aseaza "in picioare" si sosul se toarna pe deasupra.Se fierbe la foc mic,si cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune in frigider. Se mananca a doua zi.Cu smantana sau iaurt sau ca atare,fara nici un supliment. Este important-ca la ori ce mancare cu sos de rosii si mirodenii-sa stea 24 de ore in frigider;numai asa se amesteca aromele si gusturile si se obtine acel gust special,balcanic la origine,de neintrecut.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Foarte bun,bun,bun! Cam asa ii gatim si noi,fara vin.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2009

    Delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -6 ardei grasi
  • -6 dovlecei micuti sau 3 mai maricei
  • -600g carne tocata(de preferat amestec vita cu porc)
  • -100 g orez
  • -150 g pasta de rosii sau 300g rosii proaspete
  • -100 ml ulei
  • -2 cepe
  • -1 morcov
  • -1 ou
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 lingura faina sau 2-3 liguri de fulgi de cartofi.
  • -50 ml vin alb obtional
  • -250g iaurt
  • -piper
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

Paul (Bucatar)

Incercati un amestec de ardei,dovlecei,vinete si rosii umplute cu carne tocata si orez (cam un sfert-pana la o treime-din cantitatea de carne) totul fiert impreuna intr'un sos de rosii.Miezul de dovlecei si vinete se toaca cu un cutit si adauga la sosul de rosii. Felul carnii,condimentele si felul orezului le las la aprecierea si gustul fiecaruia.Dealtfel intreaga preparare este usor de realizat si sunt convins ca nu trebuiesc explicatii suplimentare. Legumele umplute se aseaza "in picioare" si sosul se toarna pe deasupra.Se fierbe la foc mic,si cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune in frigider. Se mananca a doua zi.Cu smantana sau iaurt sau ca atare,fara nici un supliment. Este important-ca la ori ce mancare cu sos de rosii si mirodenii-sa stea 24 de ore in frigider;numai asa se amesteca aromele si gusturile si se obtine acel gust special,balcanic la origine,de neintrecut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi