Ardeii se spala, se curata de cotoare.
Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Carnea se amesteca cu jumatate di cantitatea de ceapa, orezul, jumatoate din cantitatea de patrunjel, sare, piper,50 ml apa,ou.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si dovleceii, si se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut.
Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza ardeii si dovleceii. Se adauga apa fiarta cu sare si piper. Se introduce in cuptor circa 30 minute.
Sosul se face astfel: ulei, ceapa si morcovul dat prin razatoare fina se inabuse, cu 100 ml apa.
Se adauga sare, piper, 1 lingura de faiana, sau 2-3 linguri de fulgi de cartofi, zaharul, pasta de tomate. Se fierbe circa 15 minute dupa care se adauga peste ardei si dovlecei.Se adauga 50 ml vin alb. Se mai tine la cuptor inca 10 minute.
Se servesc calzi cu iaurt si patrunjel verde.
Pofta buna !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii