autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Conserve si muraturi

Ardei si gogosari conservati pentru iarna

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
4 kg de ardei, 4 kg de gogosari, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se coc 4 kg de ardei si 4 kg de gogosari se curata de pielita , cotor si seminte se spala sub jetul de apa se aseaza intr-un vas. Vasul se va pune pe aragaz si va fi lasat pana ce va da in clocot ( legumele vor fi lasate in sucul lor nu se adauga apa sau ulei).
Se adauga sare dupa gust nu prea sarate sa poata fi consumate in orice moment. Se pregatesc opt borcane de 800 g si se aseaza fasii de ardei intercaland si fasii de gogosari, la sfarsit se va adauga zeama ramasa cat sa acopere legumele din borcan. Se capseaza borcanele si se baga la cuptor in tava de aragaz unde se pune apa pentru sterlizare. Se lasa cam 20 de minute la sterlizat apoi se scot si se acopera cu prosoape de bucatarie pana se racesc.Reteta este foarte economica nu necesita ulei otet sau alte ingrediente si legumele se pastreaza foarte bine toata iarna. Nu este o reteta foarte sofisticata in schimb ofera garantia ca puteti consuma iarna legume gustoase - din care puteti prepara tocana , salate ....
P.S. Aceasi reteta de conservare o folosesc si la vinete sunt delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si gogosari conservati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghebe murate

Ghebe murate

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina

12 voturi    4 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ton in ulei

Ton in ulei

Se taie fileul de ton in doua bucati , se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in

5 voturi    1 comentariu
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Felicitari! Ai votul meu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de ardei
  • 4 kg de gogosari
  • sare

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Ai votul meu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de corcoduse