autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Conserve si muraturi

Ardei si gogosari conservati pentru iarna

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
4 kg de ardei, 4 kg de gogosari, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se coc 4 kg de ardei si 4 kg de gogosari se curata de pielita , cotor si seminte se spala sub jetul de apa se aseaza intr-un vas. Vasul se va pune pe aragaz si va fi lasat pana ce va da in clocot ( legumele vor fi lasate in sucul lor nu se adauga apa sau ulei).
Se adauga sare dupa gust nu prea sarate sa poata fi consumate in orice moment. Se pregatesc opt borcane de 800 g si se aseaza fasii de ardei intercaland si fasii de gogosari, la sfarsit se va adauga zeama ramasa cat sa acopere legumele din borcan. Se capseaza borcanele si se baga la cuptor in tava de aragaz unde se pune apa pentru sterlizare. Se lasa cam 20 de minute la sterlizat apoi se scot si se acopera cu prosoape de bucatarie pana se racesc.Reteta este foarte economica nu necesita ulei otet sau alte ingrediente si legumele se pastreaza foarte bine toata iarna. Nu este o reteta foarte sofisticata in schimb ofera garantia ca puteti consuma iarna legume gustoase - din care puteti prepara tocana , salate ....
P.S. Aceasi reteta de conservare o folosesc si la vinete sunt delicioase.
Se coc 4 kg de ardei si 4 kg de gogosari se curata de pielita , cotor si seminte se spala sub jetul de apa se aseaza intr-un vas. Vasul se va pune pe
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si gogosari conservati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii

4 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Hribi conservati in ulei de masline

Hribi conservati in ulei de masline

Hribii proaspeti culesi din padure se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs pe un servet absorbant

0 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Felicitari! Ai votul meu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de ardei
  • 4 kg de gogosari
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sipoteanu Iuliana
Prajitura Nina

Prajitura Nina

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mozaic

Mozaic

Pe foc se amesteca apa cu zaharul si cacaua , separat se sfarama biscuitii cu un sucitor, se adauga

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Rulada rece

Rulada rece

Foaia Se bat albusurile spuma se amesteca cacaua cu 250 g de zahar pudra nuca macinata si romul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Ai votul meu

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi