Ingrediente
700-800 gr carne tocata (sa fie mai grasa), 300 gr orez, 1 buc ceapa, 1/2 litru bulion, sare, piper, 1 lingura boia, delikat, frunze telina, 100 ml ulei, 12 buc ardei grasi, Delicat de legume, ,
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita, scoatem samburii in totalitate si ii curatam de nervurile din interior, apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem, apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine). Dupa ce am terminat de umplut ardeii in oala in care urmeaza sa ii punem la fiert, asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti, punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
Se servesc cu un sos de rosii si cu smantana.