Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu carne de porc

Ingrediente

  • 700-800 gr carne tocata (sa fie mai grasa)
  • 300 gr orez
  • 1 buc ceapa
  • 1/2 litru bulion
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia
  • delikat
  • frunze telina
  • 100 ml ulei
  • 12 buc ardei grasi
  • Delicat de legume

Mod de preparare

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin la foc mic. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu orezul. Intr-un bol se pune carnea tocata impreuna cu orezul si ceapa calite. Adaugam sare, piper macinat, delikat si amestecam totul bine. Se condimenteaza in functie de gustul fiecaruia.

Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita, scoatem samburii in totalitate si ii curatam de nervurile din interior, apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem, apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine). Dupa ce am terminat de umplut ardeii in oala in care urmeaza sa ii punem la fiert, asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti, punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.

Se servesc cu un sos de rosii si cu smantana.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure