autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

ARDEI UMPLUTI

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
-1 kg ardei, -750 g rosii, -1 ceapa, -500-600 g varza, -400 g carne vita,porc., -60 g orez, -120-150 ml apa, -cca 50 g faina, -200 ml smintina, -sare, -piper, -marar, -ienibahar, -cca 6 linguri undelemn

Dificultate: Medie Timp: 3h

24 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte;se spala,se scurg.
Se umplu cu tocatura;cam 2-2,5 cm din ardei ,se lasa fara tocatura,sa aiba orezul loc,pt.a se umfla.
Tocatura se face asa:carnea,impreuna cu ceapa taiata marunt si calita putin, in 2 linguri ulei,se da prin masina de tocat,de 2 ori.Se adauga orezul(spalat si scurs),1/2 lingurita sare,1/4 lingurita piper,1,5 lingurita marar(tocat) si apa,cam dublu cantitatii de orez.Se amesteca bine;se umplu ardeii;se acopera cu putina pulpa de la cca 2 rosii(fara seminte).
Ardeii umpluti,se prajesc putin,in cca 4 linguri ulei;prajind se dezvolta aroma,iar atunci cind ii mincam,pielita se desprinde usor.
Dupa ce se prajesc,se pun toti in\"picioare\",iar intre ei se pune varza taiata bucati mari.Peste se pun cca750 ml suc de rosi,cca 1 l apa;se potriveste de sare si ienibahar.Se fierbe cam 40-50 minute.Dupa aceea ardeii si varza(fierte),se pun intr-o tava;zeama din cratita(ceea ce ramine dupa ce ardeii si varza s-au scos) se pune pe foc.Cind clocoteste,se pune smintina amestecata f bine cu faina si putina apa rece;smintina+faina+apa rece se pun in suvoi subtire,mestecind tot timpul.Se fierbe totul impreuna putin(cca 2 minute),apoi sosul se strecoara peste ardeii si varza din tava;se orneaza cu niste frunzulite de telina,tocate.
Se serveste fierbinte,cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "ARDEI UMPLUTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine. Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Ardei umpluti cu carne de vitel

Ardei umpluti cu carne de vitel

Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat Crock Pot. Normal ca am

2 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilena Bobu , 01 iunie 2014

    imi plac ardeii la nebunie

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Ce bunatate avem noi aici!!!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Cred ca merita incercata... Am gatit de mai multe ori ardei umpluti, dar nu am prajit ardeii... Sunt convinsa ca sunt foarte gustosi :-)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Foarte buni, Cami draga. Tu sti ca la noi in Ardeal gatim mai mult ciorba de ardei umpluti. Imi place reteta ta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Merita incercata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Imi place !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Foarte gustosi!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Reteta este inedita prin asocierea ardeilor umpluti cu varza, dar si cu piureul de cartofi.Cred ca merita incercat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Interesant.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Foarte interesanta ideea de ai praji inaite de ai fierbe.Nu am facut niciodata si nici nu am servit ardei umpluti cu piure de cartofi.O sa incerc cu siguranta.Trebuia sa fie bun.Felicitari pentru reteta.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Foarte interesanta reteta!

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Aha, interesanta asocierea... piure cu ardei umpluti... Musai trebuie incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Nu are de ce sa nu fie gustosi...Merita incercata reteta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Draga Lili,nici eu nu faceam cu cartofi piure.........dar am o vecina din Slovacia si mi-a spus (de mult) ca la ei se maninca ardeii umpluti cu piure;am incercat si de atunci fac tot timpul asa.

    • Fara foto

      Lili , 31 iulie 2009

      Interesant mod de servire, nu am mai mancat pana acum ardei umpluti cu piure de cartofi ............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

24 voturi

Ingrediente

  • -1 kg ardei
  • -750 g rosii
  • -1 ceapa
  • -500-600 g varza
  • -400 g carne vita,porc.
  • -60 g orez
  • -120-150 ml apa
  • -cca 50 g faina
  • -200 ml smintina
  • -sare
  • -piper
  • -marar
  • -ienibahar
  • -cca 6 linguri undelemn

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bunatate avem noi aici!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
SARMALE BUNE