autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
30 ardei gras potriviți, 5 bucăți de ceapa mari, doua vinete mijloci, 500 gr. orez cu bobul mărunt, 2 morcovi potriviți, un sfert țelină rădăcină, frunze verzi sau uscate de țelină, 15 roși potrivite, frunze de petrunjal, 2 gogoșari roși, un mar, 500 gr. 6 oua, carne măcinată, 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc, piper după gust, 2 lingurițe cu vârf de boia dulce, sare după gust, 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală legumele, se curata, și se spală din nou ceapa, morcovii, țelina, ardeiul gras pentru a se îndepărta semințele. In timpul acesta orezul curățit de impurități și bine spălat este așezat într-un vas cu apa fierbinte (aprox, 60 grade, timp 15 minute).
Se toaca mărunt ceapa și vânata. Se pune în tigaie uleiul de floarea soarelui și fără sa se infierbintele se adaugă aprox. jumătate din ceapa tocata care se rumenește la foc potrivit, după care de adaugă vânata și se amesteca continuu 5 minute. Morcovii, țelina, gogoșarul și mărul se mărunțesc prin mixer, sau se răzuiesc foarte mărunt și se adaugă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă 5 minute la foc mic și dacă este posibil se pune capac, pe urma compoziția fierbinte se golește într-un vas de inox peste ceapa rămasă, orezul scurs bine de apa și carnea tocata. Toata compoziția se amesteca bine cu ou, verdeturile tocate marunt și se condimentează după gust. Se face o umplutura omogena după care se umplu ardeiu și se închid cu bucăți de sosii. In oala umezita se adaugă uleiul de măsline după care se așează ardeiul cu capul în jos iar printre el se pun bucăți de roșii. Se poate completa și cu bucăți de conopida sau varza pentru aroma. Se adaugă apa pana la nivel și se pune capac pe vas și se da la foc potrivit. atentie nu fierbe prea mult ardeiul ca isi pire gustul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mini ardei umpluti cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Salate de legume
Ardei umpluti si sos

Ardei umpluti si sos

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,  apoi

212 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 30 ardei gras potriviți
  • 5 bucăți de ceapa mari
  • doua vinete mijloci
  • 500 gr. orez cu bobul mărunt
  • 2 morcovi potriviți
  • un sfert țelină rădăcină
  • frunze verzi sau uscate de țelină
  • 15 roși potrivite
  • frunze de petrunjal
  • 2 gogoșari roși
  • un mar
  • 500 gr. 6 oua
  • carne măcinată
  • 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc
  • piper după gust
  • 2 lingurițe cu vârf de boia dulce
  • sare după gust
  • 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana