Se spală legumele, se curata, și se spală din nou ceapa, morcovii, țelina, ardeiul gras pentru a se îndepărta semințele. In timpul acesta orezul curățit de impurități și bine spălat este așezat într-un vas cu apa fierbinte (aprox, 60 grade, timp 15 minute).
Se toaca mărunt ceapa și vânata. Se pune în tigaie uleiul de floarea soarelui și fără sa se infierbintele se adaugă aprox. jumătate din ceapa tocata care se rumenește la foc potrivit, după care de adaugă vânata și se amesteca continuu 5 minute. Morcovii, țelina, gogoșarul și mărul se mărunțesc prin mixer, sau se răzuiesc foarte mărunt și se adaugă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă 5 minute la foc mic și dacă este posibil se pune capac, pe urma compoziția fierbinte se golește într-un vas de inox peste ceapa rămasă, orezul scurs bine de apa și carnea tocata. Toata compoziția se amesteca bine cu ou, verdeturile tocate marunt și se condimentează după gust. Se face o umplutura omogena după care se umplu ardeiu și se închid cu bucăți de sosii. In oala umezita se adaugă uleiul de măsline după care se așează ardeiul cu capul în jos iar printre el se pun bucăți de roșii. Se poate completa și cu bucăți de conopida sau varza pentru aroma. Se adaugă apa pana la nivel și se pune capac pe vas și se da la foc potrivit. atentie nu fierbe prea mult ardeiul ca isi pire gustul!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii