autor:

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
30 ardei gras potriviți, 5 bucăți de ceapa mari, doua vinete mijloci, 500 gr. orez cu bobul mărunt, 2 morcovi potriviți, un sfert țelină rădăcină, frunze verzi sau uscate de țelină, 15 roși potrivite, frunze de petrunjal, 2 gogoșari roși, un mar, 500 gr. 6 oua, carne măcinată, 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc, piper după gust, 2 lingurițe cu vârf de boia dulce, sare după gust, 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală legumele, se curata, și se spală din nou ceapa, morcovii, țelina, ardeiul gras pentru a se îndepărta semințele. In timpul acesta orezul curățit de impurități și bine spălat este așezat într-un vas cu apa fierbinte (aprox, 60 grade, timp 15 minute).
Se toaca mărunt ceapa și vânata. Se pune în tigaie uleiul de floarea soarelui și fără sa se infierbintele se adaugă aprox. jumătate din ceapa tocata care se rumenește la foc potrivit, după care de adaugă vânata și se amesteca continuu 5 minute. Morcovii, țelina, gogoșarul și mărul se mărunțesc prin mixer, sau se răzuiesc foarte mărunt și se adaugă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă 5 minute la foc mic și dacă este posibil se pune capac, pe urma compoziția fierbinte se golește într-un vas de inox peste ceapa rămasă, orezul scurs bine de apa și carnea tocata. Toata compoziția se amesteca bine cu ou, verdeturile tocate marunt și se condimentează după gust. Se face o umplutura omogena după care se umplu ardeiu și se închid cu bucăți de sosii. In oala umezita se adaugă uleiul de măsline după care se așează ardeiul cu capul în jos iar printre el se pun bucăți de roșii. Se poate completa și cu bucăți de conopida sau varza pentru aroma. Se adaugă apa pana la nivel și se pune capac pe vas și se da la foc potrivit. atentie nu fierbe prea mult ardeiul ca isi pire gustul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Rosii si ardei umpluti cu crema de branza

Spalam rosiile si le stergem cu un servet. Le taiem un capac, le scobim miezul si le scurgem de

7 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 30 ardei gras potriviți
  • 5 bucăți de ceapa mari
  • doua vinete mijloci
  • 500 gr. orez cu bobul mărunt
  • 2 morcovi potriviți
  • un sfert țelină rădăcină
  • frunze verzi sau uscate de țelină
  • 15 roși potrivite
  • frunze de petrunjal
  • 2 gogoșari roși
  • un mar
  • 500 gr. 6 oua
  • carne măcinată
  • 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc
  • piper după gust
  • 2 lingurițe cu vârf de boia dulce
  • sare după gust
  • 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Fasole verde cu morcovi baby si sos de carne