autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vilcoci vasile (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
30 ardei gras potriviți, 5 bucăți de ceapa mari, doua vinete mijloci, 500 gr. orez cu bobul mărunt, 2 morcovi potriviți, un sfert țelină rădăcină, frunze verzi sau uscate de țelină, 15 roși potrivite, frunze de petrunjal, 2 gogoșari roși, un mar, 500 gr. 6 oua, carne măcinată, 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc, piper după gust, 2 lingurițe cu vârf de boia dulce, sare după gust, 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală legumele, se curata, și se spală din nou ceapa, morcovii, țelina, ardeiul gras pentru a se îndepărta semințele. In timpul acesta orezul curățit de impurități și bine spălat este așezat într-un vas cu apa fierbinte (aprox, 60 grade, timp 15 minute).
Se toaca mărunt ceapa și vânata. Se pune în tigaie uleiul de floarea soarelui și fără sa se infierbintele se adaugă aprox. jumătate din ceapa tocata care se rumenește la foc potrivit, după care de adaugă vânata și se amesteca continuu 5 minute. Morcovii, țelina, gogoșarul și mărul se mărunțesc prin mixer, sau se răzuiesc foarte mărunt și se adaugă peste compoziția din tigaie. Se mai lasă 5 minute la foc mic și dacă este posibil se pune capac, pe urma compoziția fierbinte se golește într-un vas de inox peste ceapa rămasă, orezul scurs bine de apa și carnea tocata. Toata compoziția se amesteca bine cu ou, verdeturile tocate marunt și se condimentează după gust. Se face o umplutura omogena după care se umplu ardeiu și se închid cu bucăți de sosii. In oala umezita se adaugă uleiul de măsline după care se așează ardeiul cu capul în jos iar printre el se pun bucăți de roșii. Se poate completa și cu bucăți de conopida sau varza pentru aroma. Se adaugă apa pana la nivel și se pune capac pe vas și se da la foc potrivit. atentie nu fierbe prea mult ardeiul ca isi pire gustul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 30 ardei gras potriviți
  • 5 bucăți de ceapa mari
  • doua vinete mijloci
  • 500 gr. orez cu bobul mărunt
  • 2 morcovi potriviți
  • un sfert țelină rădăcină
  • frunze verzi sau uscate de țelină
  • 15 roși potrivite
  • frunze de petrunjal
  • 2 gogoșari roși
  • un mar
  • 500 gr. 6 oua
  • carne măcinată
  • 200 ml. ulei de floarea soarelui,puțin busuioc
  • piper după gust
  • 2 lingurițe cu vârf de boia dulce
  • sare după gust
  • 2 linguri ulei de măsline. La alegere conopida și varza.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca