Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.
Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.
Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.
Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii