autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
12 ardei grasi marisori, 500g carne tocata de curcan, 2 linguri orez, 1 ou, 2 cepe, 1 morcov, 2 linguri pasta de tomate, 500ml bulion, 200ml ulei, 2 rosii, 1 lingura faina, marar verde, patrunjel verde, 1 crenguta de cimbru verde, 1 foie de dafin, 1 cub knor legume, Sare, piper, smantana (pt servit )

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

34 voturi

Mod de preparare

Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii oparim 2-3’, apoi ii lasam cu deschizatura in jos, la scurs pe un servet sau intr-o strecuratoare.
Taiem ceapa marunt, curatam si dam pe razatoarea mica, morcovul. Maruntim frunzele de marar si patrunjel.
Punem ceapa la calit, adaugam morcovul, apoi orezul. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, dupa care adaugam carnea, verdeata,sare,piper si oul putin batut. Amestecam totul si luam de pe flacara.Cu acest amestec umplem ardeii. Din cele doua rosii, taiem felii cu care acoperim ardeii sub forma de capac. Ii asezam intr-o oala,punem crenguta de cimbru, de dafin, adaugam apa, pana la nivelul lor si ii lasam la fiert, cam 40’ la foc mediu.
Separat intr-un bol amestecam faina cu bulionul, adaugam zeama fiarta de pe ardei, punem si cubul knor, omogenizam si rasturnam totul peste ardeii umpluti. Mai lasam sa dea cateva clocote si sunt gata pentru servit.
Servim ardeii calzi, cu putin sos alaturi si smantana deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa

48 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se curata ardei in asa fel sa va ramana si capacelele. Ceapa se taie si se caleste in putin ulei,

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte gustosi, nici eu nu puneam morcovi in amestecul de carne. Ne-au placut mult si de acum incolo numai asa o sa-i prepar. Deasemenea am sa incerc si cu altfel de carne.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Clau Chef , 09 decembrie 2014

    Rețetă perfectă! Singurul lucru pe care nu îl fac este oparirea arderilor dinainte. E pierdere de timp. E același lucru dacă ii pun direct la fiert când sunt umpluți. În plus, eu mai adaug busuioc și chimen în sos pt aromă apetisanta.

  • Fara foto

    Hartig Iuliana , 05 decembrie 2014

    arata bine

  • Fara foto

    Gheorghe Badea , 04 septembrie 2014

    foarte buni

    • Fara foto

      Ilena Bobu , 01 iunie 2014

      foarte foarte buni

    • Fara foto

      Sernel Sorin , 31 ianuarie 2014

      numai 40 min. ptr a fierbe? dubios... :P

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Tare mult imi plac...sunt deliciosi...

    • Fara foto

      costica , 12 octombrie 2013

      secretul este carne de vita si porc in proportii egale fara cu Knorr,la cuptor

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Va multumesc dragele mele , pentru aprecieri. Angy, astept sa ne spui cum iti place gustul folosind si morcovi...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Este o mancare foarte gustoasa.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Ardei umpluti.....cu smantana sau iaurt!deja mi-am deschis apetitul!Interesant,nu am folosit niciodata morcov la ardei...o sa vad cum iese la gust,dealtfel eu pun morcov la aproape toate mancarurile.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Am ocolit reteta pana acum pentru ca arata asa bine si stiam ca o sa salivez. FOARTE BUNI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Sunt o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      O bunatate.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Tare buni mai sunt, le simt aroma...yummy!!!*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Arata super,deja salivez.........*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 12 ardei grasi marisori
  • 500g carne tocata de curcan
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml bulion
  • 200ml ulei
  • 2 rosii
  • 1 lingura faina
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 crenguta de cimbru verde
  • 1 foie de dafin
  • 1 cub knor legume
  • Sare
  • piper
  • smantana (pt servit )

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Clau Chef

Rețetă perfectă! Singurul lucru pe care nu îl fac este oparirea arderilor dinainte. E pierdere de timp. E același lucru dacă ii pun direct la fiert când sunt umpluți. În plus, eu mai adaug busuioc și chimen în sos pt aromă apetisanta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui