Se curata ardeii la baza, pastrand "capacelul".
Intr-o tigaie se pun cu putin ulei, la prajit, ceapa tocata si morcovul dat prin razatoare.Cand ceapa se inmoaie si incepe sa se prajeasca se adauga orezul, care se lasa cu ceapa inca 2-3 minute, apoi se adauga cam 100 ml de suc de rosii si se lasa la scazut toata compozitia la foc mic, amestecand din cand in cand ca orezul sa nu se prinda de tigaie.
Cand aceasta compozitie a scazut se rastoarna peste carnea tocata, se adauga patrunjelul si mararul tocat fin si condimente:sare, piper, vegeta, cimbru.In compozitie se adauga si un ou.Dupa ce au fost amestecate foarte bine se umplu ardeii.
Intr-o oala de dimensiune mai mare se aseaza, pe fund rosiile taiate, deasupra se aseaza ardeii.In oala se pune apa cam pana la jumatatea ardeilor si apoi sucul de rosii borsul si se acopera oala cu un capac.
Se lasa la fiert cam 1 ora la foc mic si cand casa va incepe sa se umple de miros de ardei umpluti atunci vei sti ca e gata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii