autor:

Gatiticuspor

» » Mancaruri cu carne

Ardei Umpluti

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 martie 2012

Ingrediente
- 10 - 12 ardei potriviti, - 750g carne tocata, - un ou, - 2 cepe, - 1 morcov, - 2 linguri orez, - patrunjel, - sare si piper, - 4-5 rosii sau pasta de tomate (puteti folosi rosii in bulion), - 1/2 lingurita faina, - smantana

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata.
Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte, apoi se spala si se lasa sa se scurga.
Intr-un bol separat se pune carnea tocata, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare (pastrati putina ceapa si putin morcov pentru sos), oul, orezul spalat, sare si piper, jumatate din patrunjelul tocat marunt si apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.(eu am avut in congelator carnea gata preparata de acum cateva saptamani cand am facut sarmale).
Se umplu ardeii cu compozitia de carne tocata si daca folositi rosii taiati 2-3 rosii in felii, cate o felie pentru fiecare ardei si punti-o peste carne ca un capac. Eu am preferat sa umplu rosiile mele...
Puneti restul de ceapa si morcov la calit in putin ulei, cand ceapa a devenit transparenta puneti faina si amestecati bine.
Intre timp se oparesc rosiile si se decojesc (Se pun in apa fiarta pentru un minut sau pana crapa coaja) apoi pasati cu o furculita. Turnati rosiile peste ceapa calita si stingeti cu o cana de apa. Lasati sa fiarba pentru 1-2 minute.
Asezati ardeii intr-o cratita (incercati sa ii asezati cu deschizatura in sus daca nu puteti nu este nici o problema) si se pun rosiile cu ceapa calita si morcovul cat sa acopere ardeii (daca este nevoie mai adaugati apa) si se pun la fiert. Potriviti de sare.
Cand ardeii si carnea s-au fiert adaugati restul de patrunjel tocat si stingeti focul. Se serveste cu smantana.
POFTA BUNA!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei Umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte. Ceapa o curatam,

8 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de curcan

Ardei umpluti cu carne de curcan

Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 10 - 12 ardei potriviti
  • - 750g carne tocata
  • - un ou
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - 2 linguri orez
  • - patrunjel
  • - sare si piper
  • - 4-5 rosii sau pasta de tomate (puteti folosi rosii in bulion)
  • - 1/2 lingurita faina
  • - smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite Americane

Clatite Americane

Intr-un bol se amesteca laptele, ouale, untul topit si esentele. Intr-un vas separat se amesteca

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui manastiresc