autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei grasi (rosii)., Pentru umplutura - 1 vanata, , 1 ceapa, , 150 g rosii, , 1 legatura busuioc, , 250 g carne tocata, , 150 g orez fiert (50 g crud), , 100 g branza telemea, , sare, , piper., Pentru sos - 1 cutie (285 g) rosii decojite, , 100 ml suc de rosii, , 100 g masline verzi umplute.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie capacelele la ardei, se curata de nervuri si seminte, se spala si se lasa sa se scurga. Vanata spalata se taie cubulete, la fel si rosiile, dupa ce li s-au indepartat semintele (prin apasare). Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se pune carnea la prajit intr-o tigaie fara grasime, apoi se adauga vanata si ceapa taiata marunt. Se ia tigaia de pe foc si se adauga rosiile, orezul, branza taiata bucatele si busuiocul tocat. Se umplu ardeii cu compozitia astfel preparata si se asaza intr-o cratita in care s-au pus la incalzit rosiile decojite impreuna cu sucul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Se scot ardeii, se gusta sosul de sare si piper si se incorporeaza maslinele. Ardeii umpluti se servesc cu sosul de rosii cu masline si eventual cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza (reteta video)

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza (reteta video)

Se pune faina intr-n bol si facem un orificiu unde se pune drojdie si zahar, se toarna jumatate din

10 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
ardei umpluti cu ciolan

ardei umpluti cu ciolan

se curata ceapa,se taie marunt se caleste in ulei apoi se adauga apa sa nu se rumeneasca numai sa

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Si eu folosesc busuioc,cimbru,tarhon..., orezul nu il fierb si nu folosesc branza...

  • Fara foto

    Dana Grigorcea (Bucatar) , 23 ianuarie 2009

    Orezul din ardei trebuie fiert in prealabil?

    • Fara foto

      anamaria , 24 septembrie 2008

      Nu stiam ca se pune branza in ardei umpluti.

    • Fara foto

      Ion Padure (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

      O reteta interesanta de ardei umpluti. Nu am adaugat niciodata in compozitie busuioc, voi incerca si voi relata parerile.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei grasi (rosii).
  • Pentru umplutura - 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 150 g rosii
  • 1 legatura busuioc
  • 250 g carne tocata
  • 150 g orez fiert (50 g crud)
  • 100 g branza telemea
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos - 1 cutie (285 g) rosii decojite
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 g masline verzi umplute.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mâncare de linte