autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei grasi (rosii)., Pentru umplutura - 1 vanata, , 1 ceapa, , 150 g rosii, , 1 legatura busuioc, , 250 g carne tocata, , 150 g orez fiert (50 g crud), , 100 g branza telemea, , sare, , piper., Pentru sos - 1 cutie (285 g) rosii decojite, , 100 ml suc de rosii, , 100 g masline verzi umplute.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie capacelele la ardei, se curata de nervuri si seminte, se spala si se lasa sa se scurga. Vanata spalata se taie cubulete, la fel si rosiile, dupa ce li s-au indepartat semintele (prin apasare). Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se pune carnea la prajit intr-o tigaie fara grasime, apoi se adauga vanata si ceapa taiata marunt. Se ia tigaia de pe foc si se adauga rosiile, orezul, branza taiata bucatele si busuiocul tocat. Se umplu ardeii cu compozitia astfel preparata si se asaza intr-o cratita in care s-au pus la incalzit rosiile decojite impreuna cu sucul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Se scot ardeii, se gusta sosul de sare si piper si se incorporeaza maslinele. Ardeii umpluti se servesc cu sosul de rosii cu masline si eventual cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu peste

Ardei umpluti cu peste

Orezul se curata de impuritati,se spala si se fierbe pe jumatate in apa rece cu cateva picaturi de

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Si eu folosesc busuioc,cimbru,tarhon..., orezul nu il fierb si nu folosesc branza...

  • Fara foto

    Dana Grigorcea (Bucatar) , 23 ianuarie 2009

    Orezul din ardei trebuie fiert in prealabil?

    • Fara foto

      anamaria , 24 septembrie 2008

      Nu stiam ca se pune branza in ardei umpluti.

    • Fara foto

      Ion Padure (Chef de cuisine) , 26 mai 2008

      O reteta interesanta de ardei umpluti. Nu am adaugat niciodata in compozitie busuioc, voi incerca si voi relata parerile.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ardei grasi (rosii).
  • Pentru umplutura - 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 150 g rosii
  • 1 legatura busuioc
  • 250 g carne tocata
  • 150 g orez fiert (50 g crud)
  • 100 g branza telemea
  • sare
  • piper.
  • Pentru sos - 1 cutie (285 g) rosii decojite
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 g masline verzi umplute.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Crema de dovleac