autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2013

Ingrediente
-7 ardei, 1 ceapa, -1/2 ardei gras rosu, -1ou sau 2 albuse, -1 tija sedano, -2 morcovi, -250g carne macinata, porc si vita, -200ml sos tomat, -100g orez, -3 linguri zahar, -1 sau 2 linguri faina, -300ml apa+apa pt fiert ardeii, -ulei, -sare, -piper, -frunze de telina, -frunze de marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.

Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosii mai tarziu.



Se lasa deoparte, ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.

Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de sedano si morcovii. Se lasa legumele cateva momente la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.

Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.

Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.



Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.

Se va pune apa, sa-i acopere aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand sunt moi, ardeii.

Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul, din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.

Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!





Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Incalziti cuptorul la 180C. Faceti o mica incizie in fiecare ardei kapia, de la coada spre varf,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte. Intr-o

33 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura-Cristina Chelciov , 11 noiembrie 2013

    Sunt si foarte buni! Multumesc. :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    arata tare bine...

  • Fara foto

    Laura Cristian Chelciov , 30 septembrie 2013

    Multumesc :)

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      gustos,place mult!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • -7 ardei
  • 1 ceapa
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1ou sau 2 albuse
  • -1 tija sedano
  • -2 morcovi
  • -250g carne macinata
  • porc si vita
  • -200ml sos tomat
  • -100g orez
  • -3 linguri zahar
  • -1 sau 2 linguri faina
  • -300ml apa+apa pt fiert ardeii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -frunze de telina
  • -frunze de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata tare bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu pui