Carnea de pui se toaca si se pune intr-un bol mare. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa curata si taiata foarte marunt, cimbrul, piperul si se pune pe foc. Dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie si devine sticloasa se adauga orezul care a fost inainte inmuiat in apa timp de 15 minute. Se calesc impreuna timp de 10 minute. Apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu pieptul de pui tocat.
Ardeii se spala si se taie dupa care se umplu cu amestecul de carne si orez. Pentru ca umplutura sa se fiarba bine intepati fiecare ardei la capatul opus celui pe unde l-ati umplut. Ardeii se pun intr-un vas termorezistent in care se adauga apa pana la jumatate. Vasul se acopera si se baga la fiert in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata.
Intre timp pregatim sosul. Legumele se pun in robotul de bucatarie si se toaca foarte marunt. Apoi se pun intr-o craticioara in care am adaugat si uleiul si se pun la foc mic. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand sunt calite adaugam un pahar de 250 ml de apa si sarea si lasam sa fiarba.
Ardeii umpluti vor fi fierti in cca o ora. Se servesc impreuna cu sosul la temperatura potrivita, pentru ca gustul sa fie mai intens. Puteti pune si smantana sau iaurt mai gras.
Pofta buna!
Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Life and coffee beans.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii