Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 200 g orez
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • piper alb
  • cimbru
  • 20 de ardei mici, de toate culorile
  • sos:
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Carnea de pui se toaca si se pune intr-un bol mare. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa curata si taiata foarte marunt, cimbrul, piperul si se pune pe foc. Dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie si devine sticloasa se adauga orezul care a fost inainte inmuiat in apa timp de 15 minute. Se calesc impreuna timp de 10 minute. Apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu pieptul de pui tocat.

Ardeii se spala si se taie dupa care se umplu cu amestecul de carne si orez. Pentru ca umplutura sa se fiarba bine intepati fiecare ardei la capatul opus celui pe unde l-ati umplut. Ardeii se pun intr-un vas termorezistent in care se adauga apa pana la jumatate. Vasul se acopera si se baga la fiert in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata.

Intre timp pregatim sosul. Legumele se pun in robotul de bucatarie si se toaca foarte marunt. Apoi se pun intr-o craticioara in care am adaugat si uleiul si se pun la foc mic. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand sunt calite adaugam un pahar de 250 ml de apa si sarea si lasam sa fiarba.

Ardeii umpluti vor fi fierti in cca o ora. Se servesc impreuna cu sosul la temperatura potrivita, pentru ca gustul sa fie mai intens. Puteti pune si smantana sau iaurt mai gras.

Pofta buna!

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise