autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
1 kg piept de pui, 200 g orez, 4 linguri de ulei, 1 ceapa, piper alb, cimbru, 20 de ardei mici, de toate culorile, sos:, 2 ardei kapia, 2 rosii, 1 ceapa, 2 linguri de ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Carnea de pui se toaca si se pune intr-un bol mare. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa curata si taiata foarte marunt, cimbrul, piperul si se pune pe foc. Dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie si devine sticloasa se adauga orezul care a fost inainte inmuiat in apa timp de 15 minute. Se calesc impreuna timp de 10 minute. Apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu pieptul de pui tocat.

Ardeii se spala si se taie dupa care se umplu cu amestecul de carne si orez. Pentru ca umplutura sa se fiarba bine intepati fiecare ardei la capatul opus celui pe unde l-ati umplut. Ardeii se pun intr-un vas termorezistent in care se adauga apa pana la jumatate. Vasul se acopera si se baga la fiert in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata.

Intre timp pregatim sosul. Legumele se pun in robotul de bucatarie si se toaca foarte marunt. Apoi se pun intr-o craticioara in care am adaugat si uleiul si se pun la foc mic. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand sunt calite adaugam un pahar de 250 ml de apa si sarea si lasam sa fiarba.

Ardeii umpluti vor fi fierti in cca o ora. Se servesc impreuna cu sosul la temperatura potrivita, pentru ca gustul sa fie mai intens. Puteti pune si smantana sau iaurt mai gras.

Pofta buna!

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Life and coffee beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu varza

Ardei umpluti cu varza

Telina se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoare, iar varza se toaca si se freaca cu sare.

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Jean Prunescu , 26 iulie 2014

    Si verdeata...?.....doar e vara..........

  • Fara foto

    Bostaca Maria , 25 iulie 2014

    este ìntradevar este foarte gustoasa si apetisanta mancare

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 200 g orez
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • piper alb
  • cimbru
  • 20 de ardei mici
  • de toate culorile
  • sos:
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iaqtin umplut(specific arab)