autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
1 kg piept de pui, 200 g orez, 4 linguri de ulei, 1 ceapa, piper alb, cimbru, 20 de ardei mici, de toate culorile, sos:, 2 ardei kapia, 2 rosii, 1 ceapa, 2 linguri de ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Carnea de pui se toaca si se pune intr-un bol mare. Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa curata si taiata foarte marunt, cimbrul, piperul si se pune pe foc. Dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie si devine sticloasa se adauga orezul care a fost inainte inmuiat in apa timp de 15 minute. Se calesc impreuna timp de 10 minute. Apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu pieptul de pui tocat.

Ardeii se spala si se taie dupa care se umplu cu amestecul de carne si orez. Pentru ca umplutura sa se fiarba bine intepati fiecare ardei la capatul opus celui pe unde l-ati umplut. Ardeii se pun intr-un vas termorezistent in care se adauga apa pana la jumatate. Vasul se acopera si se baga la fiert in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata.

Intre timp pregatim sosul. Legumele se pun in robotul de bucatarie si se toaca foarte marunt. Apoi se pun intr-o craticioara in care am adaugat si uleiul si se pun la foc mic. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand sunt calite adaugam un pahar de 250 ml de apa si sarea si lasam sa fiarba.

Ardeii umpluti vor fi fierti in cca o ora. Se servesc impreuna cu sosul la temperatura potrivita, pentru ca gustul sa fie mai intens. Puteti pune si smantana sau iaurt mai gras.

Pofta buna!

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Life and coffee beans.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza

Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza

Se spala, taie in jumatati si se curata ardeii separat trecem la preparare pastei dupa cum urmeaza,

28 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Jean Prunescu , 26 iulie 2014

    Si verdeata...?.....doar e vara..........

  • Fara foto

    Bostaca Maria , 25 iulie 2014

    este ìntradevar este foarte gustoasa si apetisanta mancare

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 200 g orez
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • piper alb
  • cimbru
  • 20 de ardei mici
  • de toate culorile
  • sos:
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul