autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, untdelemn, 400 g carne de porc,60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smantana, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc derosii, boia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

133 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc,jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege ca o smantana subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smantana, la masa.
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un mi
Daca ti-a placut reteta noastra "ARDEI UMPLUTI CU CARNE" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Mod de preparare: Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ardei si dovlecei umpluti cu carne

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta trifan , 18 iulie 2009

    Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

133 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei de marime mijlocie
  • 1/2 kg rosii
  • patrunjel
  • o frunza de telina
  • 30 g faina
  • untdelemn
  • 400 g carne de porc,60-100 g orez
  • sare
  • piper
  • 100-200 ml smantana
  • 60 g faina
  • zeama sau sare de lamaie
  • otet
  • ceapa
  • marar
  • suc derosii
  • boia.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

nicoleta trifan

Sunt foarte buni.....am facut dupa reteta aceasta insa carne amestecata,de porc si de vita si de pui......este grozava............numai de porc nu prea imi place. Va pup gospodinelor..viata e frumoasa cu o gospodina in casa!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mini tarte cu carne

Mini tarte cu carne

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne