Ardei umpluti cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne

Ingrediente

  • 10 ardei grasi
  • 500 g carne de porc
  • o ceapa
  • 3 linguri cu orez
  • un ou
  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • o rosie mare pentru capace.
  • 50 ml ulei
  • smantana pentru servit(optional)

Mod de preparare

Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat.

Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper.

Omogenizam bine si dam deoparte.

Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii punem la scurs.

Luam cu o lingurita din compozitia de carne si ii umplem .

Rosia o taiem rondele subtiri pe care le vom folosi drept capace ardeilor.

Ardeii ii asezam intr-o cratita in care am pus uleiul si ii calim putin cat sa-si dezvolte aroma.

Turnam apa pana la nivelul lor, lasam sa dea in clocot, indepartam spuma formata si dam cratita la cuptor .

La jumatatea prepararii ardeilor adaugam sucul de rosii si amidonul dizolvat in putina apa.

Cand sunt fierti presaram restul de patrunjelul tocat.

Ii servim calzi cu smantana deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor