Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras, 500 g carne de porc, 500 g carne de vita, 200 g orez, 1 ou, 100 ml ulei, 1 leg. verdeaţă, 250 g ceapă, 250 g rosii, 250 ml supa, 50 ml vin, 200 g smantana, 200 ml suc de rosii, 500 g sos tomat, 100 g pasta de tomate, sare, piper, dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat. Se amesteca componentele pina cînd se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute. In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafaţa si se potriveste gustul sosului format. Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smintina deasupra.
Mioara Bratu , 31 august 2013
foarte buni , i-am testat.
nollum , 16 iulie 2013
Incercati ca dupa ce ati umplut ardeii sa-i rumeniti putin in tigaie si abia apoi sa-i puneti le fiert ,sunt deliciosi . In ardeal se face si ciorba de ardei umpluti ,compozitia ciorbei este cea obisnuita doar ca se fieb in ea si ardeii umpluti cu carene iar la final se drege cu smantana.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010
Sunt foarte gustosi, indiferent de modul in care ii preparam...
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Imi place !
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Felicitari !
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
O bunatate,felicitari.
Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
sunt foarte buni.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Sunt foarte buni cu sos. Eu gatesc mai des ciorba de ardei umpluti.
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Foarte buni ,eu am facut cu ardei rosu mai grasut.
vera , 05 august 2009
Eu calesc ceapa cu orezul, le racesc dupa care le amestec cu carnea tocata, sunt mai gustosi dar mai greoi la stomac:
zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009
Buni rau ardeii umpluti cu smanatana.Eu nu spal orezul ca se leaga mai bine(secret de bucatar).
simona stana (Chef de cuisine) , 03 august 2009
Nici eu nu calesc ceapa deoarece in timp isi va spune cuvantul asupra stomacului...Si nici orezul nu-l oparesc fiindca nu se leaga asa bine.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009
Eu fac la fel, dar fara ou.
alina , 01 august 2009
Cred ca sunt buni, dar cam complicata reteta. Eu fac umlutura fara sa calesc ceapa si fara sa fierb orezul.
mirela , 31 iulie 2009
Numai carnea se toaca, verdeata si ceapa se taie marunt..parerea mea...
Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009
Ardeii umpluţi îs minunaţi. Felicitări!!! Şi poza(reţeta) Mihaelei arată super.
camila , 15 iunie 2009
Ce vin se serveste la ardei umpluti?
Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008
Smantana cu care "decoram" ardeii trebuie pusa in momentul servirii, altfel riscam sa se "topeasca".