autor:

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras, 500 g carne de porc, 500 g carne de vita, 200 g orez, 1 ou, 100 ml ulei, 1 leg. verdeaţă, 250 g ceapă, 250 g rosii, 250 ml supa, 50 ml vin, 200 g smantana, 200 ml suc de rosii, 500 g sos tomat, 100 g pasta de tomate, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

233 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati, ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste. Carnea si verdeata, curatata, spalata si zvintata si ceapa, se trec prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute spuma, sare si piper pisat. Se amesteca componentele pina cînd se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala, si se taie sub forma de capace pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti. Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor 10-15 minute. In timpul inabusirii se adauga supa, sucul de rosii, sosul tomat, pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. Spre sfirsitul fierberii (inabusite), se stropeste vinul pe toata suprafaţa si se potriveste gustul sosului format. Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smintina deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne de vitel

Ardei umpluti cu carne de vitel

Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat Crock Pot. Normal ca am

5 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine):

    Au iesit buni, dar am mai adaugat in sos inainte de ai pune la fiert 2-3 foi de dafin si piper boabe. Iar la sfirsit i-am bagat la cuptor ca aiba o culoare frumoasa. Mie imi place sa-i maninc cu iaurt in zilele de vara. Pofta buna! Sunt bune.

  • 21 comentarii

  • Daru Ela Bartha Ela , 24 august 2014

    buna eu sint alergica la ou dar doar de 3 luni sa confirmat pot sa scot oul din reteta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    Imi plac ,sunt foarte buni !

    • Mioara Bratu , 31 august 2013

      foarte buni , i-am testat.

    • nollum , 16 iulie 2013

      Incercati ca dupa ce ati umplut ardeii sa-i rumeniti putin in tigaie si abia apoi sa-i puneti le fiert ,sunt deliciosi . In ardeal se face si ciorba de ardei umpluti ,compozitia ciorbei este cea obisnuita doar ca se fieb in ea si ardeii umpluti cu carene iar la final se drege cu smantana.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Sunt foarte gustosi, indiferent de modul in care ii preparam...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Imi place !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      sunt foarte buni.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Sunt foarte buni cu sos. Eu gatesc mai des ciorba de ardei umpluti.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Foarte buni ,eu am facut cu ardei rosu mai grasut.

    • vera , 05 august 2009

      Eu calesc ceapa cu orezul, le racesc dupa care le amestec cu carnea tocata, sunt mai gustosi dar mai greoi la stomac:

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Buni rau ardeii umpluti cu smanatana.Eu nu spal orezul ca se leaga mai bine(secret de bucatar).

    • simona stana

      simona stana (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Nici eu nu calesc ceapa deoarece in timp isi va spune cuvantul asupra stomacului...Si nici orezul nu-l oparesc fiindca nu se leaga asa bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Eu fac la fel, dar fara ou.

    • alina , 01 august 2009

      Cred ca sunt buni, dar cam complicata reteta. Eu fac umlutura fara sa calesc ceapa si fara sa fierb orezul.

    • mirela , 31 iulie 2009

      Numai carnea se toaca, verdeata si ceapa se taie marunt..parerea mea...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Ardeii umpluţi îs minunaţi. Felicitări!!! Şi poza(reţeta) Mihaelei arată super.

    • camila , 15 iunie 2009

      Ce vin se serveste la ardei umpluti?

    • Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Smantana cu care "decoram" ardeii trebuie pusa in momentul servirii, altfel riscam sa se "topeasca".

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

233 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 2 kg ardei gras
  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 leg. verdeaţă
  • 250 g ceapă
  • 250 g rosii
  • 250 ml supa
  • 50 ml vin
  • 200 g smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • 500 g sos tomat
  • 100 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun,bun...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Snitele de pui