Ardei umpluti cu carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne

Ingrediente

  • Ardei gras (10-12 buc.)
  • 1 kg carne tocata (porc
  • porc+ vitel
  • pasare)
  • 150-200 orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa (facultativ)
  • piper negru macinat+ cateva boabe
  • sare dupa gust
  • verdeata (patrunjel sau marar
  • ce va place)
  • 3-4 rosii
  • rosii sau bulion pentru sos
  • ulei 2 linguri.

Mod de preparare

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa se curata ,se spala, se da pe razatoare si se pune peste carne alturi de orezul scurs de apa, cele doua oua, piperul, sare si verdeata tocata marunt.

Obs: eu nu calesc nici orezul, nici ceapa (pentru a fi mai dietetici).

Ardeii se splala, se curata cu grija de cotoare si seminte, se umplu cu compozitia de carne si se aseaza in pozitie verticala in oala in care vor fierbe.Din cele 3-4 rosii se vor taia capacele potrivite pentru fiecare ardei.

Se pun aredeii la fiert cu putina apa,sare si ulei, boabele de piper. Cand sunt pe jumatate fierti (se incearca)se pune bulionul de rosii si se continua fierberea. Sosul care se va forma trebuie sa aiba o consistenta medie.

Nota: Se pot fierbe atat pe aragaz miscand din cand in cand cratita ca sa nu se prinda sau se pot introduce in cuptor, cu capac, la foc potrivit.

Se servesc calzi cu verdeata deasupra sau/si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta