autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Ingrediente
Ardei gras (10-12 buc.), 1 kg carne tocata (porc, porc+ vitel,pasare), 150-200 orez, 2 oua, 1 ceapa (facultativ), piper negru macinat+ cateva boabe, sare dupa gust, verdeata (patrunjel sau marar, ce va place), 3-4 rosii, rosii sau bulion pentru sos, ulei 2 linguri.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa se curata ,se spala, se da pe razatoare si se pune peste carne alturi de orezul scurs de apa, cele doua oua, piperul, sare si verdeata tocata marunt.
Obs: eu nu calesc nici orezul, nici ceapa (pentru a fi mai dietetici).
Ardeii se splala, se curata cu grija de cotoare si seminte, se umplu cu compozitia de carne si se aseaza in pozitie verticala in oala in care vor fierbe.Din cele 3-4 rosii se vor taia capacele potrivite pentru fiecare ardei.
Se pun aredeii la fiert cu putina apa,sare si ulei, boabele de piper. Cand sunt pe jumatate fierti (se incearca)se pune bulionul de rosii si se continua fierberea. Sosul care se va forma trebuie sa aiba o consistenta medie.
Nota: Se pot fierbe atat pe aragaz miscand din cand in cand cratita ca sa nu se prinda sau se pot introduce in cuptor, cu capac, la foc potrivit.
Se servesc calzi cu verdeata deasupra sau/si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei prajiti umpluti cu carne

Ardei prajiti umpluti cu carne

Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem cu ajutorul unui cutit in dreptul cotorului

3 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de manzat

Ardei umpluti cu carne de manzat

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas

32 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilena Bobu , 01 iunie 2014

    valeu ce buni siint imi plac la nebunie

  • Fara foto

    claudia , 19 iunie 2010

    e foarte buna reteta mai sallvatttttttt mersi

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Cred ca este buna si reteta ta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      In general, eu ma feresc de ceapa calita incercand sa gatesc mai dietetic. Nu fac nici rantasuri sau sosuri ingrosate cu faina, etc.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Deliciosi, o sa incerc si eu sa nu mai calesc ceapa. Combinatia cu alte legume umplute a lui kok miori trebuie sa fie delicioasa. Eu fac vara ardei si rosii umplute doar cu ceapa si orez.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Frumoasa reteta dar iti propun sa combini si alte legume umplute si sa fiarba impreuna caci dau un gust aparte.Eu adaug ardei rosii subtiri umpluti cu carne, bostanei umpluti, rosii umplute, si foi de varza umplute si chiari foi de vita umplute cu carne.Bineinteles rosiile si bostaneii ii adaug mai tirziu ca sa nu se sfarame.Iese minunat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Multumesc, dicarmencitta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Frumoasa prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • Ardei gras (10-12 buc.)
  • 1 kg carne tocata (porc
  • porc+ vitel,pasare)
  • 150-200 orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa (facultativ)
  • piper negru macinat+ cateva boabe
  • sare dupa gust
  • verdeata (patrunjel sau marar
  • ce va place)
  • 3-4 rosii
  • rosii sau bulion pentru sos
  • ulei 2 linguri.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

claudia

e foarte buna reteta mai sallvatttttttt mersi

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Fileuri de muschi cu paste si branza la cuptor