Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cca. 20 min sau pana cand infloreste putin.Ceapa se curata ,se spala, se da pe razatoare si se pune peste carne alturi de orezul scurs de apa, cele doua oua, piperul, sare si verdeata tocata marunt.
Obs: eu nu calesc nici orezul, nici ceapa (pentru a fi mai dietetici).
Ardeii se splala, se curata cu grija de cotoare si seminte, se umplu cu compozitia de carne si se aseaza in pozitie verticala in oala in care vor fierbe.Din cele 3-4 rosii se vor taia capacele potrivite pentru fiecare ardei.
Se pun aredeii la fiert cu putina apa,sare si ulei, boabele de piper. Cand sunt pe jumatate fierti (se incearca)se pune bulionul de rosii si se continua fierberea. Sosul care se va forma trebuie sa aiba o consistenta medie.
Nota: Se pot fierbe atat pe aragaz miscand din cand in cand cratita ca sa nu se prinda sau se pot introduce in cuptor, cu capac, la foc potrivit.
Se servesc calzi cu verdeata deasupra sau/si smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii