autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 9-10 ardei grasi, 600 g carne de manzat tocata (sau amestec vita si porc), 150 g orez, 1-2 cepe, 1 legatura marar si patrunjel, 500 ml bulion, 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar, 200 ml smantana, 1 ardei, 2-3 rosii (sau ketchup de casa din ardei si rosii), sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata), 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

32 voturi

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata, fara a o praji, cu putina apa, ketchup (sau rosii si ardei tocat), apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei sa mai dea cateva clocote dupa ce s-au fiert.
Cine vrea poate sa puna si smantana in acest sos. Eu pun smantana doar daca folosesc tot sosul in aceeasi zi, pun restul ardeilor intr-o cratita separata si fac a doua zi un nou sos.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Se taie pieptul de pui in 4 fileuri dupa care se bate bine cu ciocanul. Ciupercile se taie fasii

12 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii

34 voturi    10 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine):

    f bun

  • Fara foto

    corina (Bucatar sef):

    Am facut pentru prima data in multi, multi ani, pentru ca pana acum nu gasisem o reteta care sa-mi aminteasca de cei mai buni ardei umpluti mancati pe vremuri la Vama veche. Am regasit gustul de atunci, si am adaugat reteta la lista de retete preferate!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pîrva Dyana Nicoleta , 14 decembrie 2014

    foarte buni

  • Janett

    Janett (Maestru bucatar) , 25 septembrie 2012

    totul am facut pas cu pas si a reusit fenomenal....multumesc pentru aceasta reteta!meriti nota 10 cu 5 stelute!!!!!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Atunci poate imi ramane si mie, sunt buni!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Mai am o portie mare.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi plac ardeii umpluti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Chiar imi place,arata super tare.Eu cand pregatesc ardei umpluti,umplu si dovlecei,rosii si sarmalute si le fierb pe toate la un loc si fiecare isi lasa gustul si aroma...iese o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 9-10 ardei grasi
  • 600 g carne de manzat tocata (sau amestec vita si porc)
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 500 ml bulion
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 1 ardei
  • 2-3 rosii (sau ketchup de casa din ardei si rosii)
  • sare
  • piper
  • paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Janett (Maestru bucatar)

totul am facut pas cu pas si a reusit fenomenal....multumesc pentru aceasta reteta!meriti nota 10 cu 5 stelute!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Spanac cu carne