Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii