Ardei umpluti cu carne de porc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu carne de porc

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 9-10 ardei grasi mai maricei
  • 600 g carne de porc tocata
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi tineri
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 2-3 rosii
  • sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.

Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.

Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.

Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.

In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.

Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise