Ardei umpluti cu carne de vitel

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne de vitel

Ingrediente

  • 7 ardei potriviti
  • 350 gr carne de vitel
  • 80 gr orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 800 ml suc de rosii
  • 2 lingurite zahar brun
  • busuioc verde

Mod de preparare

Imi plac mult ardeii umpluti si am vrut sa ii testez si la noul meu aparat Crock Pot. Normal ca am avut un rezultat pe masura asteptarilor pentru ca totul a fost gatit la temperatura joasa si nici nu a trebuit sa stau langa aparat.

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe acesta. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa, morcovul si orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat.

Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele si nervurile.

Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.

Asezam ardeii umpluti pe fundul vasului de ceramica de la Crock Pot si turnam sucul de rosii cat se acopere 3 sferturi din ardei.

Adaugam in sucul de rosii 2 lingurite de zahar brun si in functie de cat e de sarat potrivim de sare.

Conectam aparatul la o sursa de curent, punem capacul, modul de gatire ‘High’ si selectam timpul de 4 ore. (dupa 3 ore si jumatate am verificat si aveam carnea si orezul fiert si am oprit aparatul, dar depinde foarte mult de carnea folosita iar carnea mea era tare frageda fiind de la vitel crescut la tara).

Adaugam la final busuioc tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci