autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
9-10 ardei grasi mai maricei, 600 g ceafa de porc afumata, 150 g orez, 1-2 cepe, 1-2 morcovi tineri, 1 legatura marar si patrunjel, 300 ml bulion, 50 ml ketchup, 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar, 200 ml smantana, 2-3 rosii, sare, piper, paprika, 2-3 foi de dafin (optional 1 cub concentrat ciuperci sau cateva ciuperci champignon), 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata fara a o praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele (ciupercile feliate) si lasati pana scade zeama. Puneti morcovul taiat bucati intr-un blender, mixati 2-3 secunde, adaugati cubuletele de ceafa si mai mixati 10-12 secunde. Puneti intr-un castron ceafa din blender, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat si ceea ce ati calit in tigaie. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Adaugati foile de dafin si fierbeti ardeii la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca ~20 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carne de porc afumata

Varza calita cu carne de porc afumata

Un pus la calit ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie am adaugat bucatile de carne afumata. Am

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Fara foto

    Angy , 16 martie 2010

    Deliciosi......prezentarea spune tot!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Ce ardei frumosi ai facut........iti vine sa-i maninci din priviri!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 9-10 ardei grasi mai maricei
  • 600 g ceafa de porc afumata
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi tineri
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 2-3 rosii
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 foi de dafin (optional 1 cub concentrat ciuperci sau cateva ciuperci champignon)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Maqlube a la Husny