autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
9-10 ardei grasi mai maricei, 600 g ceafa de porc afumata, 150 g orez, 1-2 cepe, 1-2 morcovi tineri, 1 legatura marar si patrunjel, 300 ml bulion, 50 ml ketchup, 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar, 200 ml smantana, 2-3 rosii, sare, piper, paprika, 2-3 foi de dafin (optional 1 cub concentrat ciuperci sau cateva ciuperci champignon), 50 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata fara a o praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele (ciupercile feliate) si lasati pana scade zeama. Puneti morcovul taiat bucati intr-un blender, mixati 2-3 secunde, adaugati cubuletele de ceafa si mai mixati 10-12 secunde. Puneti intr-un castron ceafa din blender, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat si ceea ce ati calit in tigaie. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Adaugati foile de dafin si fierbeti ardeii la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca ~20 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Escalop din carne de porc cu bureti de padure

Escalop din carne de porc cu bureti de padure

Intr-o tigaie, puneti ulei la incalzit, adaugati usturoiul si rozmarinul la prajit, treceti feliile

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Fileuri de muschi italienesti

Fileuri de muschi italienesti

Fileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. Intr-un castronel amestecam

1 vot    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • Fara foto

    Angy , 16 martie 2010

    Deliciosi......prezentarea spune tot!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Ce ardei frumosi ai facut........iti vine sa-i maninci din priviri!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 9-10 ardei grasi mai maricei
  • 600 g ceafa de porc afumata
  • 150 g orez
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi tineri
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 3 linguri faina
  • 1-2 lingurite zahar
  • 200 ml smantana
  • 2-3 rosii
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 foi de dafin (optional 1 cub concentrat ciuperci sau cateva ciuperci champignon)
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

131 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Copanele de pui cu pancetta si mustar