Ardei umpluti cu ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 6-8 ardei grasi rosii mari
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)
  • optional 1-2 dovlecei sau rosii

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca marunt. O rosie se toaca cubulete, cealalta se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, morcovul se curata si se rade pe razatoarea putin mai mare.

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in 20 ml ulei, ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati 1/2 din ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).

Umpleti ardeii (puteti sa-i astupati cu o bucatica de ardei sau de rosie). In 30 ml ulei prajiti-i putin pe toate partile si puneti-i vertical intr-un vas de fonta (tuci) sau intr-o cratita, pe un pat de felii de rosii, fara uleiul in care i-ati prajit. Daca ramane umplutura, scobiti 1-2 dovlecei taiati in doua (sau cateva rosii), ii umpleti si ii asezati intre ardei.

Turnati bulionul si putina apa in care ati dizolvat zaharul cat sa-i acopere putin. Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 30 minute si dati vasul la cuptor la foc mic inca 20-30 minute.

In uleiul in care ati prajit ardeii preparati sosul dintr-o lingura de faina desfacuta in apa, restul de ketchup si turnati-l peste ardei, miscand energic vasul, ca sa se amestece bine. Mai lasati 5 minute la cuptor si ardeii sunt gata.

Se servesc cu smantana si decorati cu frunzulite de patrunjel si marar.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise