autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ardei umpluti cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 6-8 ardei grasi rosii mari, 500 g ciuperci pleurotus (champignon), 2 cepe, 2 rosii, 1 morcov, 100 g orez, 300 ml bulion, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 2 lingurite zahar, 1 legatura marar si patrunjel, 1 lingura faina, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci), optional 1-2 dovlecei sau rosii

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca marunt. O rosie se toaca cubulete, cealalta se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, morcovul se curata si se rade pe razatoarea putin mai mare.
Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in 20 ml ulei, ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati 1/2 din ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).
Umpleti ardeii (puteti sa-i astupati cu o bucatica de ardei sau de rosie). In 30 ml ulei prajiti-i putin pe toate partile si puneti-i vertical intr-un vas de fonta (tuci) sau intr-o cratita, pe un pat de felii de rosii, fara uleiul in care i-ati prajit. Daca ramane umplutura, scobiti 1-2 dovlecei taiati in doua (sau cateva rosii), ii umpleti si ii asezati intre ardei.
Turnati bulionul si putina apa in care ati dizolvat zaharul cat sa-i acopere putin. Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 30 minute si dati vasul la cuptor la foc mic inca 20-30 minute.
In uleiul in care ati prajit ardeii preparati sosul dintr-o lingura de faina desfacuta in apa, restul de ketchup si turnati-l peste ardei, miscand energic vasul, ca sa se amestece bine. Mai lasati 5 minute la cuptor si ardeii sunt gata.
Se servesc cu smantana si decorati cu frunzulite de patrunjel si marar.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare. Ardeiul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardei kapia copti umpluti cu ciuperci de padure

Ardeii se coc pe tabla sau pe flacara si se pun intr-un vas acoperit sa se abureasca,pentru a putea

5 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Grigoras , 17 noiembrie 2015

    Foarte interesanta reteta , o fac si eu mane .E post, asa ca fara smantana .

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Sunt convinsa ca sunt tare buni! Am sa incerc si eu reteta ta! Merci :-)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Mardale Gabriela Louise (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata f bine si cred ca sunt buni.Cred ca este o reteta buna si pt perioadele de post. fara smantana.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Eu gatesc des ciorba de ardei umpluti, dar cu carne amestec porc-vita, e f. gustosa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc mult, prietene dragi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Mi s-a facut pofta. Ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Sunt delicioşi... Felicitări!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Este o reteta minunata si usoara!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Reteta prezentata ft frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      O reteta gustoasa si o prezentare frumoasa.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 6-8 ardei grasi rosii mari
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)
  • optional 1-2 dovlecei sau rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Sunt convinsa ca sunt tare buni! Am sa incerc si eu reteta ta! Merci :-)

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori