autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Ardei umpluti cu cuscus

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[Pentru 2 portii], 4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii), 1 ceapa mica, tocata marunt, 1 lingurita de pasta de ardei iute, sare, piper negru, proaspat macinat, 2/3 cana cu cuscus, 2/3 cana cu apa, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase, 2 lingurite de curry, 2 linguri de frunze proaspete de menta, 1 galbenus de ou, frunze proaspete de menta, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.

Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.

Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si pasta de ardei iuti, se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.

Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cuscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cartofi noi cu marar la cuptor

Cartofi noi cu marar la cuptor

Cartofii ii spalam si le radem coaja. Ii taiem in 3 sau in 4 (daca sunt micuti ii lasati intregi). Ceapa

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Mucenici moldovenesti - Sfintisori

Punem apa la incalzit ,cat sa nu ne ardä cand incercam cu degetul mic.In apa dizolvam zaharul .Drojdia

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • [Pentru 2 portii]
  • 4 ardei grasi de diferite culori (rosii
  • galbeni
  • portocalii)
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 lingurita de pasta de ardei iute
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 2/3 cana cu cuscus
  • 2/3 cana cu apa
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase
  • 2 lingurite de curry
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta
  • 1 galbenus de ou
  • frunze proaspete de menta
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Zacusca de vinete si ardei