autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Ardei umpluti cu cuscus

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[Pentru 2 portii], 4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii), 1 ceapa mica, tocata marunt, 1 lingurita de pasta de ardei iute, sare, piper negru, proaspat macinat, 2/3 cana cu cuscus, 2/3 cana cu apa, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase, 2 lingurite de curry, 2 linguri de frunze proaspete de menta, 1 galbenus de ou, frunze proaspete de menta, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.

Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.

Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si pasta de ardei iuti, se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.

Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cuscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Taietei picanti cu ciuperci

Taietei picanti cu ciuperci

Curatam ciupercile si le feliem. Incingem uleiul de masline si rumenim feliile de ciuperci pe ambele

8 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post
Sarmalute in foi de stevie

Sarmalute in foi de stevie

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim

2 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • [Pentru 2 portii]
  • 4 ardei grasi de diferite culori (rosii
  • galbeni
  • portocalii)
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 lingurita de pasta de ardei iute
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 2/3 cana cu cuscus
  • 2/3 cana cu apa
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase
  • 2 lingurite de curry
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta
  • 1 galbenus de ou
  • frunze proaspete de menta
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine gustoasa cu pesto si ardei iute