autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Ardei umpluti cu cuscus

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
[Pentru 2 portii], 4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii), 1 ceapa mica, tocata marunt, 1 lingurita de pasta de ardei iute, sare, piper negru, proaspat macinat, 2/3 cana cu cuscus, 2/3 cana cu apa, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase, 2 lingurite de curry, 2 linguri de frunze proaspete de menta, 1 galbenus de ou, frunze proaspete de menta, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare.

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.

Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.

Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si pasta de ardei iuti, se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.

Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cuscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci umplute (de post)

Ciuperci umplute (de post)

Spalam ciupercile si le punem pe un gratar 10\', intre timp tocam coditele de la ciuperci marunt

9 voturi    8 comentarii
25 min
Retete de post
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine

18 voturi    8 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • [Pentru 2 portii]
  • 4 ardei grasi de diferite culori (rosii
  • galbeni
  • portocalii)
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 lingurita de pasta de ardei iute
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 2/3 cana cu cuscus
  • 2/3 cana cu apa
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase
  • 2 lingurite de curry
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta
  • 1 galbenus de ou
  • frunze proaspete de menta
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Piersici de post