Ardei umpluti cu legume

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu legume

Ingrediente

  • 6-8 ardei subtiri verzi sau rosii
  • 1 pahar de orez
  • 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate
  • 1 morcov ras pe razatoare
  • 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt
  • 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie
  • 1-2 linguri bulion
  • putin ulei
  • suc de la jumatate de lamaie
  • mirodenii-praf de baharat ptr umplutura
  • ras el ahanut ptr sos
  • 1 foaie de dafin
  • enibahar

Mod de preparare

Se curata ardeii de cotoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o cratita antiaderenta se incalzesc 2 linguri de ulei, se pune ceapa si morcovul si se amesteca usor. Se pun si ciupercile taiate marunt si orezul clatit si se unduiesc impreuna. Dupa gust se adauga si baratul - este un condiment arabesc care da un gust putin dulce.

Se umplu ardeii pana la trei sferturi (pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle).

In tigaia in care v-om pune ardeii punem rosiile taiate marunt si celelalte mirodenii si 2 pahare de apa si le lasam sa fiarba putin. Adaugam ardeii umpluti si adaugam putin suc de lamaie, sare si piper. Lasam sa fiarba pe foc mic pana ardeii sunt moi - cam 30 de minute .

Este bine de pregatit cu o zi inainte, caci sunt mai gustosi a doua zi. Se poate servi cu mamaliga calda si cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise