autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 15 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 15 iulie 2015

Ingrediente
6-8 ardei subtiri verzi sau rosii, 1 pahar de orez, 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate, 1 morcov ras pe razatoare, 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt, 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie, 1-2 linguri bulion, putin ulei, suc de la jumatate de lamaie, mirodenii-praf de baharat ptr umplutura, ras el ahanut ptr sos, 1 foaie de dafin, enibahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ardeii de cotoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o cratita antiaderenta se incalzesc 2 linguri de ulei, se pune ceapa si morcovul si se amesteca usor. Se pun si ciupercile taiate marunt si orezul clatit si se unduiesc impreuna. Dupa gust se adauga si baratul - este un condiment arabesc care da un gust putin dulce.

Se umplu ardeii pana la trei sferturi (pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle).

In tigaia in care v-om pune ardeii punem rosiile taiate marunt si celelalte mirodenii si 2 pahare de apa si le lasam sa fiarba putin. Adaugam ardeii umpluti si adaugam putin suc de lamaie, sare si piper. Lasam sa fiarba pe foc mic pana ardeii sunt moi - cam 30 de minute .

Este bine de pregatit cu o zi inainte, caci sunt mai gustosi a doua zi. Se poate servi cu mamaliga calda si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu orez si legume

Ardei umpluti cu orez si legume

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei

43 voturi    16 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2016

    Asta nu-i o reteta noua,toata lumea stie sa pregateasca ardei sau sarmalute de post!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei subtiri verzi sau rosii
  • 1 pahar de orez
  • 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate
  • 1 morcov ras pe razatoare
  • 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt
  • 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie
  • 1-2 linguri bulion
  • putin ulei
  • suc de la jumatate de lamaie
  • mirodenii-praf de baharat ptr umplutura
  • ras el ahanut ptr sos
  • 1 foaie de dafin
  • enibahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Asta nu-i o reteta noua,toata lumea stie sa pregateasca ardei sau sarmalute de post!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dal indian- mancare de linte rosie Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de varza cu afumatura de porc Ciorba de varza cu afumatura de porc

Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Andive cu orez