autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 15 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 15 iulie 2015

Ingrediente
6-8 ardei subtiri verzi sau rosii, 1 pahar de orez, 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate, 1 morcov ras pe razatoare, 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt, 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie, 1-2 linguri bulion, putin ulei, suc de la jumatate de lamaie, mirodenii-praf de baharat ptr umplutura, ras el ahanut ptr sos, 1 foaie de dafin, enibahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata ardeii de cotoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o cratita antiaderenta se incalzesc 2 linguri de ulei, se pune ceapa si morcovul si se amesteca usor. Se pun si ciupercile taiate marunt si orezul clatit si se unduiesc impreuna. Dupa gust se adauga si baratul - este un condiment arabesc care da un gust putin dulce.

Se umplu ardeii pana la trei sferturi (pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle).

In tigaia in care v-om pune ardeii punem rosiile taiate marunt si celelalte mirodenii si 2 pahare de apa si le lasam sa fiarba putin. Adaugam ardeii umpluti si adaugam putin suc de lamaie, sare si piper. Lasam sa fiarba pe foc mic pana ardeii sunt moi - cam 30 de minute .

Este bine de pregatit cu o zi inainte, caci sunt mai gustosi a doua zi. Se poate servi cu mamaliga calda si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Ardei umpluți cu orez și legume - de post

Pentru că suntem în postul Sfintei Maria, mâncărurile din această perioadă vor fi de post așa

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2016

    Asta nu-i o reteta noua,toata lumea stie sa pregateasca ardei sau sarmalute de post!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ardei subtiri verzi sau rosii
  • 1 pahar de orez
  • 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate
  • 1 morcov ras pe razatoare
  • 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt
  • 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie
  • 1-2 linguri bulion
  • putin ulei
  • suc de la jumatate de lamaie
  • mirodenii-praf de baharat ptr umplutura
  • ras el ahanut ptr sos
  • 1 foaie de dafin
  • enibahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
LUBITA

LUBITA (Chef de cuisine)

Asta nu-i o reteta noua,toata lumea stie sa pregateasca ardei sau sarmalute de post!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui la cuptor cu fasole verde