autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu orez

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg ardei, 400 g orez, 300 g ceapa, 300 g rosii, 1 kg sos tomat, 200 ml ulei, 2 legaturi verdeata, 20 g zahar, sare, piper, dupa gust., Pentru sos: 750 ml suc de roşii, 100 g pastă de tomate, 150 ml vin, 50 g zahăr, 150 g unt, 20 g sare, puţin cimbru.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare, se taie putin la virf si se spala; ceapa se curata, se spală, se taie marunt si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se pune apoi orezul curatat, spalat si oparit (separat). De la rosiile curatate, spalate se opresc capacele pentru ardei, iar restul se taie felii pentru inabusit. Se adauga apoi sarea, piperul si zaharul. Se completeaza vasul cu apa necesara, se amesteca componentele si se pune vasul la cuptor pentru gratinare cca 20 minute. Se raceste, se adauga in amestec 1/2 din verdeata curatata, spalata si taiata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se aplica capacul de rosie, se aranjeaza intr-o tava unsa cu grasime si se introduc la cuptor cca 20 minute. Se scot, se adauga sosul tornat si se rnai fierb inabusit la cuptor inca 15-20 minute, la foc moderat. Se servesc doi ardei la portie, cu sos si verdeata.

Pentru sos: Se dizolvă pasta de roşii în sucul de roşii şi se fierbe circa 10 minute. Se adaugă vinul, zahărul, cimbrul şi sarea continuând fierberea pînă când scade compoziţia. Untul se adaugă la sfirşitul fierberii, menţinîndu-se vasul acoperit. Se serveşte la preparate din carne, legume, paste făinoase, precum şi ca bază la formarea altor sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Ardei umpluti cu orez (preparat de post)

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte. Intr-o

37 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post
ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

Spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa rece pana facem alte operatiuni. Se spala

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg ardei
  • 400 g orez
  • 300 g ceapa
  • 300 g rosii
  • 1 kg sos tomat
  • 200 ml ulei
  • 2 legaturi verdeata
  • 20 g zahar
  • sare
  • piper
  • dupa gust.
  • Pentru sos: 750 ml suc de roşii
  • 100 g pastă de tomate
  • 150 ml vin
  • 50 g zahăr
  • 150 g unt
  • 20 g sare
  • puţin cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei cu sos