Ingrediente
9-10 ardei potriviti ca marime, un pahar cu orez, 2-3 cepe, un borcan ciuperci, un morcov, o legatura marar, o legatura patrunjel, cateva frunze de telina, ulei de masline, 4-5 rosii, suc de rosii,bulion sau pasta de tomate, sare,piper
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 40 min
11 voturi
Mod de preparare
Ciupercile se scurg de saramura,se spala,se scurg bine si se toaca marunt daca este cazul.
Orezul se alege,se spala foarte bine de impuritati,se lasa sa se scurga bine intr-o sita.
Intr-o tigaie se vor adauga cateva linguri de ulei de masline si se vor inabusi 3-4 minute ceapa tocata marunt,si orezul,dupa care se vor adauga ciupercile taiate marunt,morcovul ras,o lingura bulion sau pasta de tomate dizolvata in jumatate cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se usor sa nu se lipeasca.Cand a scazut zeama suficient si orezul este fiert pe jumatate se opreste focul,se adauga verdeata tocata , se potriveste de sare,piper, se amesteca bine si se umplu ardeii.Capetele ardeilor se trec prin faina si se aseaza in cratita de fierbere.Se adauga deasupra rosiile oparite ,decojite si tocate marunt,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate dupa gust,putin ulei de masline ,apa fiarta si daca este nevoie mai adaugati un praf de sare. Se pot fierbe numai la foc mic sau se dau la cuptor dupa ce au fiert cca 20 de minute.
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010
minunati ardei umpluti,e o idee buna adaugindui rosii la fierbere eu ,nu iam pus niciodata .
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
MMMmmmmm!!!O bunatate.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Intr-adevar ciupercile proaspete au gustul si savoarea lor,dar nu intotdeauna le avem la indemana...Pupici
mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009
O reteta usoara si gustoasa.Dar cred ca este mai buna cu ciuperci proaspete.