Ardei umpluti cu orez

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ ceasca de orez alb (negatit)
  • ¾ ceasca de apa
  • 4 ardei verzi (sau de alta culoare)
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 225 de grame de soia (bucatele mici)
  • 1-2 cuburi Knorr Legume, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat
  • 2 cesti de sos tomat
  • 100 de grame de branza mozzarella (sau cascaval)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Combina orezul si apa intr-o cratita mica si pune la fiert, lasand sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 grade C.

Taiati cotoarele sau capacele ardeilor, scoateti semintele si aranjati ardeii intr-o tava mare pentru copt. Bucatile de ardei ramase de la cotor trebuie taiate in bucatele.

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Sotati bucatile de ardei (cele taiate de la cotor) si ceapa in ulei pana ce se inmoaie si adaugati cubul Knorr Legume ca baza pentru mancare. Adaugati bucatelele de soia si patrunjelul. Reduceti focul si continuati sa gatiti pentru 5 minute. Adaugati orezul gatit si 1 ceasca si un sfert de sos tomat. Asezonati cu sare si piper. Puneti amestecul cu orez in ardeii taiati pe jumatate si puneti deasupra restul de sos tomat.

Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor pentru 45 de minute. Luati folia de aluminiu de deasupra si presarati branza mozarella rasa (sau cascaval ras) pe jumatatile ardei. Mai tineti la cuptor pana se topeste branza sau cascavalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise