autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu orez

Autor: parfumel (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: parfumel (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
½ ceasca de orez alb (negatit), ¾ ceasca de apa, 4 ardei verzi (sau de alta culoare), 1 ceapa, tocata, 4 linguri de ulei de masline, 225 de grame de soia (bucatele mici), 1-2 cuburi Knorr Legume, se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 2 cesti de sos tomat, 100 de grame de branza mozzarella (sau cascaval), sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Combina orezul si apa intr-o cratita mica si pune la fiert, lasand sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C.
Taiati cotoarele sau capacele ardeilor, scoateti semintele si aranjati ardeii intr-o tava mare pentru copt. Bucatile de ardei ramase de la cotor trebuie taiate in bucatele.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Sotati bucatile de ardei (cele taiate de la cotor) si ceapa in ulei pana ce se inmoaie si adaugati cubul Knorr Legume ca baza pentru mancare. Adaugati bucatelele de soia si patrunjelul. Reduceti focul si continuati sa gatiti pentru 5 minute. Adaugati orezul gatit si 1 ceasca si un sfert de sos tomat. Asezonati cu sare si piper. Puneti amestecul cu orez in ardeii taiati pe jumatate si puneti deasupra restul de sos tomat.
Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor pentru 45 de minute. Luati folia de aluminiu de deasupra si presarati branza mozarella rasa (sau cascaval ras) pe jumatatile ardei. Mai tineti la cuptor pana se topeste branza sau cascavalul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Buna reteta. Ar trebui si niste morcov ras calit.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • ½ ceasca de orez alb (negatit)
  • ¾ ceasca de apa
  • 4 ardei verzi (sau de alta culoare)
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 225 de grame de soia (bucatele mici)
  • 1-2 cuburi Knorr Legume
  • se folosesc la inceputul prepararii
  • ca baza pentru mancare
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat
  • 2 cesti de sos tomat
  • 100 de grame de branza mozzarella (sau cascaval)
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de parfumel
Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume, ca

5 voturi    7 comentarii
55 min
Supe de legume
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Buna reteta. Ar trebui si niste morcov ras calit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de miel in vin