Ingrediente
- 10 ardei grasi pentru umplut, - 2 ardei grasi pentru compozitie, - 2 cani cu orez, - 2 morcovi, - 2-3 cepe, - 2 rosii, - 1 legatura marar, - 2 linguri bulion, - 2 linguri ulei, - sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
37 voturi
Mod de preparare
Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete. Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa. Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere. Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul. Se ia de pe foc si se servesc calzi .
Pofta buna!
Vivi Anne , 08 iunie 2015
foarte bunuti
Mihaela Voicu , 18 noiembrie 2014
F buni !
pruiu ianis , 01 august 2014
n.am facut ardei decat cu carne!abia astept sa gust si ardeii umpluti cu orez pe care am sa.i gatesc chiar acum !!!
Cristian Lucica , 31 iulie 2014
gustosi
Nicoleta Burcea , 14 iulie 2014
Foarte buniii !
Elena Custura , 07 martie 2014
Going to buy what I need!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
O bunatate de ardei !
maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010
Multumesc draga Alina-Ioana.
Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010
foarte gustosi ardeii