ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

Ingrediente

  • - 20 bucati de ardei gras verde
  • - 2-3 rosii intregi
  • - 150 g orez
  • - 1 kg ciuperci champignons
  • - 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • - 1 ou intreg
  • - frunze de telina
  • - 500 g bulion de rosii consistent
  • - 1-2 cuburi concentrate de legume sau 1 lingura vegeta
  • - 1 lingura rasa de sare
  • - 1 lingura rasa de zahar
  • - ceapa verde - optional
  • - cimbru
  • - oregano
  • - busuioc
  • - marar verde
  • - ulei, de preferat de masline
  • - 1 lingurita piper alb
  • - 3-4 frunze de dafin.

Mod de preparare

Spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa rece pana facem alte operatiuni.

Se spala ciupercile, se lasa sa se zvinte, apoi se taie in felii mai mici, cam de 1-2 cm grosime. Se pun apoi sa se innabuse cu 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita sare si putin piper alb. Daca nu lasa zeama destula, se poate turna putina apa. Le lasam sa fiarba pana scad si devin moi - aproximativ 20 de minute.

Pregatim ardeii:ii spalam intr-un bazin de apa, ii surgem. Apoi taiem la fiecare ardei un capacel in dreptul coditei, scoatem cotorul si, cu o lingurita, radem afara lamelele si samburii, avand grija sa nu rupem ardeiul. Spalam ardeiul si in interior si il asezam, pe un blat de lemn, cu gura in jos, sa se scurga apa. Procedam asa cu toti ardeii.

Curatam si spalam ceapa, apoi o tocam marunt sau o radem pe razatoare. Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ceapa, apoi orezul scurs de apa, verdeata, condimentele din plante, vegeta, si sarea, si lasam sa se caleasca putin. Incalzim separat 1 litru de apa in care dizolvam cubul concentrat de legume. Turnam apa peste orez si ceapa si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Adaugam apoi ciupercile si 3-4 linguri de bulion diluat in prealabil cu putina apa rece, 1-2 frunze de dafin si 1/2 lingura de zahar si lasam sa fiarba impreuna.

Dupa inca 10 minute de fiert, tragem oala deoparte si lasam compozitia sa se raceasca.

Cand s-a racit, adaugam peste compozitie 1 ou intreg si amestecam bine.

Pregatim o oala mai adanca in care vom fierbe ardeii. Cu o lingura, umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii asezam frumos in picioare, unii langa altii, fara sa-i indesam foarte tare. Daca nu incap toti in aceeasi oala, mai bine punem restul in alta oala decat sa-i suprapunem si sa-i terciuim. Deasupra fiecarui ardei, punem cate un capacel de rosie, ca sa nu iasa compozitia in timpul fierberii.

Restul de bulion ramas, diluat cu putina apa rece, la care mai adaugam 1 lingura de vegeta, 2-3 frunze de dafin, 1/2 lingura de zahar si 1 lingurita rasa de sare, il turnam peste ardeii din oala. Punem oala la fiert la foc mic spre mediu pentru aproximativ 40-45 de minute. Frecam 1 lingura de faina cu apa rece pana nu mai sunt cocoloase si devine fluida, apoi o turnam in oala peste sos si lasam sa mai firaba cam 15 minute. Lasam ardeii sa se raceasca putin in oala si sa se linisteasca, apoi ii putem scoate intr-un vas curat. Sosul il putem pastra separat sau impreuna cu ardeii, ultima varianta fiind de preferat pentru ca se mai amesteca gusturile si aromele.

Se servesc simpli sau cu smantana dulce adaugata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise