autor:

Sinziana

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
- 20 bucati de ardei gras verde, - 2-3 rosii intregi, - 150 g orez, - 1 kg ciuperci champignons, - 1 ceapa mare sau 2 mai mici, - 1 ou intreg, - frunze de telina, - 500 g bulion de rosii consistent, - 1-2 cuburi concentrate de legume sau 1 lingura vegeta, - 1 lingura rasa de sare, - 1 lingura rasa de zahar, - ceapa verde - optional, - cimbru, - oregano, - busuioc, - marar verde, - ulei, de preferat de masline, - 1 lingurita piper alb, - 3-4 frunze de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa rece pana facem alte operatiuni.
Se spala ciupercile, se lasa sa se zvinte, apoi se taie in felii mai mici, cam de 1-2 cm grosime. Se pun apoi sa se innabuse cu 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita sare si putin piper alb. Daca nu lasa zeama destula, se poate turna putina apa. Le lasam sa fiarba pana scad si devin moi - aproximativ 20 de minute.
Pregatim ardeii:ii spalam intr-un bazin de apa, ii surgem. Apoi taiem la fiecare ardei un capacel in dreptul coditei, scoatem cotorul si, cu o lingurita, radem afara lamelele si samburii, avand grija sa nu rupem ardeiul. Spalam ardeiul si in interior si il asezam, pe un blat de lemn, cu gura in jos, sa se scurga apa. Procedam asa cu toti ardeii.
Curatam si spalam ceapa, apoi o tocam marunt sau o radem pe razatoare. Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ceapa, apoi orezul scurs de apa, verdeata, condimentele din plante, vegeta, si sarea, si lasam sa se caleasca putin. Incalzim separat 1 litru de apa in care dizolvam cubul concentrat de legume. Turnam apa peste orez si ceapa si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Adaugam apoi ciupercile si 3-4 linguri de bulion diluat in prealabil cu putina apa rece, 1-2 frunze de dafin si 1/2 lingura de zahar si lasam sa fiarba impreuna.
Dupa inca 10 minute de fiert, tragem oala deoparte si lasam compozitia sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam peste compozitie 1 ou intreg si amestecam bine.
Pregatim o oala mai adanca in care vom fierbe ardeii. Cu o lingura, umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii asezam frumos in picioare, unii langa altii, fara sa-i indesam foarte tare. Daca nu incap toti in aceeasi oala, mai bine punem restul in alta oala decat sa-i suprapunem si sa-i terciuim. Deasupra fiecarui ardei, punem cate un capacel de rosie, ca sa nu iasa compozitia in timpul fierberii.
Restul de bulion ramas, diluat cu putina apa rece, la care mai adaugam 1 lingura de vegeta, 2-3 frunze de dafin, 1/2 lingura de zahar si 1 lingurita rasa de sare, il turnam peste ardeii din oala. Punem oala la fiert la foc mic spre mediu pentru aproximativ 40-45 de minute. Frecam 1 lingura de faina cu apa rece pana nu mai sunt cocoloase si devine fluida, apoi o turnam in oala peste sos si lasam sa mai firaba cam 15 minute. Lasam ardeii sa se raceasca putin in oala si sa se linisteasca, apoi ii putem scoate intr-un vas curat. Sosul il putem pastra separat sau impreuna cu ardeii, ultima varianta fiind de preferat pentru ca se mai amesteca gusturile si aromele.
Se servesc simpli sau cu smantana dulce adaugata.
Daca ti-a placut reteta noastra "ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardei umpluţi cu orez, dovlecei şi ciuperci

Ardeii se spală,se scobesc de cotoare şi de seminte. Se curaţă dovleceii de coajă şi de seminţe,se

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Dau pe robot fasolea cu ceapa cruda, adaug uleiul, mustar,sare si piper dupa gust. Servim pe feli

5 voturi    14 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 20 bucati de ardei gras verde
  • - 2-3 rosii intregi
  • - 150 g orez
  • - 1 kg ciuperci champignons
  • - 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • - 1 ou intreg
  • - frunze de telina
  • - 500 g bulion de rosii consistent
  • - 1-2 cuburi concentrate de legume sau 1 lingura vegeta
  • - 1 lingura rasa de sare
  • - 1 lingura rasa de zahar
  • - ceapa verde - optional
  • - cimbru
  • - oregano
  • - busuioc
  • - marar verde
  • - ulei
  • de preferat de masline
  • - 1 lingurita piper alb
  • - 3-4 frunze de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Conopida a la Jamie