Reteta postata pe: 09 mai 2007
Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 portii): 4 ardei grasi galbeni, , 250 g fasole alba fiarta si scursa, , 4 linguri ulei de masline, , 6 fire maghiran, , 1 catel de usturoi, , 1 lingura pasta de tomate, , sare, , 2-3 linguri pasta de masline negre, , putin ulei pentru prajit maghiranul.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se coc ardeii pe plita, se pun intr-o punga de plastic si, dupa ce s-au racit, se cojesc de pielita. Se taie ardeii in doua, se indeparteaza nervurile si semintele si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se freaca fasolea (sau se mixeaza) cu 2 linguri de ulei, se aleg frunzulitele de pe 3 fire de maghiran si se preseaza usturoiul curatat. Se amesteca piureul de fasole cu usturoiul, frunzulitele de maghiran si pasta de tomate si se gusta de sare. Se taie ardeii copti in bucati potrivite si se ung cu piureul de fasole. Pasta de masline se amesteca cu uleiul ramas, se ia din ea cate-o lingurita si se pune peste ardei. Firele de maghiran puse deoparte se prajesc in ulei, la foc potrivit, si se aseaza - ca decor - deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu piure de fasole alba" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Super !