Ardei umpluti cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 ardei grasi
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 pahar 250 ml orez
  • 1/2 pahar apa
  • 3 oua
  • 2 linguri de marar uscat
  • 1 lingura boia ardei dulce
  • 2 linguri vegeta sau sare dupa gust
  • 1 ceapa mare sau doua mici
  • smantana
  • Sos de rosii pentru ardei
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri pasta rosii
  • piper
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se spala si curata de cotoare si nervuri ardeii.Se mai spala odata si se lasa la scurs.Intr-un castron se pune carnea tocata si se amesteca cu ouale,ceapa,marar,boia,vegeta sau sare.Se ameteca bine apoi se adauga orezul.Peste acest amestec se pune apa,in functie de umezeala carnii,se pune mai putina sau mai multa.Apa va fi absorbita de orez iar acesta va fierbe mult mai repede.Se lasa sa stea vreo 10 minute.Se umplu ardeii lasandu-se in partea superioara cam un cm gol.Ca sa nu iasa carnea din ardei,se tavaleste partea superioara a ardeiului(umplutura) prin faina.

Ardeii se pun la fiert unul cate unul in apa clocotita cu sare.Se fierb 25 minute.Intre timp se prepara sosul de rosii din faina,pasta de rosii,piper,zahar si daca mai trebuie sare.Se amesteca toate ingredientele si se subtiaza cu zeama in care au fiert ardeii.Nu se foloseste ulei la acest sos deoarece carnea de porc lasa grasime.Se toarna sosul astfel obtinut peste ardei si se mai fierb 5 minute.In timpul fierberii,pentru a nu se prinde se

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise