Se spala si curata de cotoare si nervuri ardeii.Se mai spala odata si se lasa la scurs.Intr-un castron se pune carnea tocata si se amesteca cu ouale,ceapa,marar,boia,vegeta sau sare.Se ameteca bine apoi se adauga orezul.Peste acest amestec se pune apa,in functie de umezeala carnii,se pune mai putina sau mai multa.Apa va fi absorbita de orez iar acesta va fierbe mult mai repede.Se lasa sa stea vreo 10 minute.Se umplu ardeii lasandu-se in partea superioara cam un cm gol.Ca sa nu iasa carnea din ardei,se tavaleste partea superioara a ardeiului(umplutura) prin faina.
Ardeii se pun la fiert unul cate unul in apa clocotita cu sare.Se fierb 25 minute.Intre timp se prepara sosul de rosii din faina,pasta de rosii,piper,zahar si daca mai trebuie sare.Se amesteca toate ingredientele si se subtiaza cu zeama in care au fiert ardeii.Nu se foloseste ulei la acest sos deoarece carnea de porc lasa grasime.Se toarna sosul astfel obtinut peste ardei si se mai fierb 5 minute.In timpul fierberii,pentru a nu se prinde se

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii