Ardei umpluti cu stavrid

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg. stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic); 300 gr. ardei gras; 100 gr. orez; 150 gr. morcov; 400 gr. ceapa; 150 gr. telina
  • 150 gr. radacina
  • 200 gr. ulei
  • 2 oua
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate
  • 200 ml. vin alb
  • 2 fire cimbru
  • 50 gr. usturoi
  • 2 legaturi marar verde
  • zahar
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la virf si se scurg. Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5 minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml supa de oase de peste. Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru gratinare.

Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra.

Se servesc calzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise