autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Ardei umpluti cu stavrid

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 kg. stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic) 300 gr. ardei gras 100 gr. orez 150 gr. morcov 400 gr. ceapa 150 gr. telina, 150 gr. radacina, 200 gr. ulei, 2 oua, 100 gr. faina, 100 gr. pasta de tomate, 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate, 200 ml. vin alb, 2 fire cimbru, 50 gr. usturoi, 2 legaturi marar verde, zahar, piper si sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la virf si se scurg. Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5 minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml supa de oase de peste. Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru gratinare.
Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra.
Se servesc calzi
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu stavrid" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fasole verde cu peste

Fasole verde cu peste

preparare: Intr-o tigaie cu putin ulei distuim ceapa taiata marunt. Dupa 5 minute adaugam fasolea

13 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste cu vinete si rosii

Peste cu vinete si rosii

Fileurile de peste se taie bucati si se pun la prajit in ulei de masline. Vanata se curata,se taie

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg. stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic) 300 gr. ardei gras 100 gr. orez 150 gr. morcov 400 gr. ceapa 150 gr. telina
  • 150 gr. radacina
  • 200 gr. ulei
  • 2 oua
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate
  • 200 ml. vin alb
  • 2 fire cimbru
  • 50 gr. usturoi
  • 2 legaturi marar verde
  • zahar
  • piper si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste la cuptor