autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg produs: 7 kg ardei gras, 6 kg varza, 4 l saramura.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala. Se lasa la scurs pe un prosop curat. Varza se curata de frunzele exterioare vestejite, se taie in doua si apoi in fisii subtiri. Se freaca cu sare, dupa care se scurge bine de zeama rezultata. Se umplu ardeii cu varza taiata marunt si se aseaza indesati in borcane de marimi diferite. Deasupra se pune un strat din frunze de telina, citeva felii de hrean si boabe de piper. Separat se pregateste saramura. Cind saramura este gata si fierbinte, se toarna peste ardeii umpluti, pina la gura borcanului. Se lasa circa 30 minute pentru a se aseza ardeii si saramura, apoi se completeaza cu saramura. Se leaga bine la gura si se pastreaza la temperatura obisnuita a camerei (16 - 18\'C) , primele 2 - 3 zile, pina intra in fermentatie varza, dupa care se vor muta la locuri racoroase si uscate, ferite de mirosuri straine (petrol). Cind varza a intrat in procesul de fermentatie, se executa pritocirea la 2 - 3 zile, prin vinturarea saramurei de 3 - 4 ori in acelasi timp. Cind s-a acrit se leaga bine borcanele si se pot pastra timp mai indelungat in camara sau pivnita. Varza taiata si scursa se poate amesteca si cu morcov ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogonele in saramura

Gogonele in saramura

Se spala toate legumele si se aseaza in borcane astfel incat in fiecare borcan sa fie dupa gust cimbru

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    marius , 10 octombrie 2008

    Buna, sunt plecat in strainatate si nu gasesc hrean, are ceva daca nu pun ? Va dau si adresa mea de email, daca sunteti draguta sa-mi dati un raspuns (ptr ca nu vreau s-o intreb pe mama). mariuscotet3385@ yahoo.fr

Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg produs: 7 kg ardei gras
  • 6 kg varza
  • 4 l saramura.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

marius

Buna, sunt plecat in strainatate si nu gasesc hrean, are ceva daca nu pun ? Va dau si adresa mea de email, daca sunteti draguta sa-mi dati un raspuns (ptr ca nu vreau s-o intreb pe mama). mariuscotet3385@ yahoo.fr

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati