autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

ARDEI UMPLUTI CU VARZA SI GHEBE

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
3 kg ardei grasi, 1 varza alba mare sau doua mici, 2 morcovi mari, 1 kg ghebe, 100 ml ulei, frunza de vita de vie, sare, piper, foi de dafin,3 radacini de hrean,boabe de mustar,funza de stejar, frunza de visin,frunza de hrean, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cureti ardeii de cotor, speli si-i lasi sa se scurga. Varza o toci marunt ca pentu salata. Morovul il dai pe rzatoarea mare.Ciupercile taiate marunt, le fierbi 20 minute cu cimbru si putina sare.
Scurgi ciupercile si le calesti 10 minute impreuna cu varza si morcovul.Cat sa se moaie legumele. Umplii ardeii cu aceasta comozitie, acoperi cu frunza de vita de vie.Pe fundul borcanului asezi frunze de hrean, visin,stejar.
Asezi ardeii in borcan,pana se umpe borcanul.Printre ardei asezi bucati de hrean.Asezi un strat de frunze si deasupra ardeilor.
Faci o saramura fiarta din: 2 l apa, 2 linguri sare mare, piper, dafin,boabe de mustar.Torni saramura fierbinte pana la umplerea borcanului, acoperi cu celofan, invelesti borcanul cu patura pana a doua zi.Se pastreaza in beci. Servesti ca muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "ARDEI UMPLUTI CU VARZA SI GHEBE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Gheorghe Dobrota , 12 noiembrie 2014

    toate retetele sunt grozave si minunate voi incerca fiecare , multumesc

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Imi pare rau ca am vazut reteta tarziu ca a dat frigul si acum nu mai sunt ghebe. Cred ca e faina.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Este prima reteta in care gasesc ca se foloseste frunza de stejar.Este chiar inedita.Te felicit Cely, insa astept sa-mi spui, daca stii bineinteles, ce rol au frunzele de stejar, ce contin , si daca le mai folosesti si la alte retete.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Cred ca e f buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Numai dupa ce gustati, o sa putesti spune cat sunt de gustosi. Inca nu am facut, dar am sa preyint si imagini ca sa va conving sa si faceti

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Minunata reteta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 kg ardei grasi
  • 1 varza alba mare sau doua mici
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg ghebe
  • 100 ml ulei
  • frunza de vita de vie
  • sare
  • piper
  • foi de dafin,3 radacini de hrean,boabe de mustar,funza de stejar
  • frunza de visin,frunza de hrean
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Imi pare rau ca am vazut reteta tarziu ca a dat frigul si acum nu mai sunt ghebe. Cred ca e faina.

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati