Reteta postata pe: 21 mai 2010
Ingrediente
8-10 ardei verzi mai carnosi., 1 kg carne macra de pui, piele si fara os(eu am pus piept de pui)., 1 ceascuta de orez Basmati-Harj(orez selectionat)., 1 cutie de rosii tocate in bulion Pomodore., 1 litru de suc de rosii., sare,piper roz proaspat macinat,tarhon si rozmarin verde din recolta proprie.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
Mod de preparare
Curatam de seminte ardeiul gras,dupa ce taiem capacelul cu mare atentie.Acel capacel il vom folosi la fierberea ardeilor,pe post de capacel.Spalam ardeii si ii vom pregati de umplut cu carne din piept de pui,pe care am tocat-o la robot.In carnea tocata adaugam o cescuta de orez(cam 6 sau 7 linguri de orez),condimentele mai sus mentionate,dar de aceasta data am pus si cateva frunzulite verzi de rozmarin,tocate cat mai fin, ca sa-i dea o savoare deosebita.Orezul l-am spalat in prealabil si l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Asezam ardeii umpluti in cratita in care ii vom fierbe si vom adauga 1 litru de suc de rosii,iar pe deasupra vom pune rosiile tocate in suc de rosii.Vom baga cratita la cuptor pentru cel putin 90 de minute la foc domol.Trebuie ca sosul sa scada,iar prin fierbere acest sos se va ingrosa,iar ardeii vor avea un gust deosebit.Ardeiul umplut poate fi servit cu smantana,iaurt sau un lapte batut mai gros.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti,fierti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Multumesc frumos pentru comentariile facute dragele mele.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Imi plac foarte mult ardeiiumpluti.Draga Carmen, ardeii tai arata minunat. Imi lasa gura apa. Yami,yami
licu pop (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Super bun!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
O bunatate...
Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Mamaaaaaaaaaaa ce bunatate ! Cum sa nu mananci asa ceva ? Normal ca flacaii tai au lins farfuriile...
constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Cred ca sunt foarte buni !
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Deliciosi si ce frumos i-ai servit.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2010
Multumesc pentru comentariile facute.Acesti ardei fierti in suc de rosii,au iesit o bunaciune.Aveam de gand de mult sa fac in suc de rosii,dar acum ca sa-i fac pe baietii mei sa manance,am facut-o si nu imi pare rau.Au mancat si au spus sa le mai fac,ca au iesit tare buni.
husni (Chef de cuisine) , 21 mai 2010
Folosesc des rozmarinul,dar niciodata nu l-am pus la ardei umpluti;multumesc de idee.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010
Foarte gustos, foarte frumos!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010
O bunãtate!!!deja i-mi lasã gura apã!mai ales cu legume adevãrate,i-mi este dor.....
licu pop , 21 mai 2010
Ador ardei umpluti!!