autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti italienesti

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru 6 portii :, - 7 ardei grasi medii, - 250 g sardine in ulei, - 120 g capere mici, - 250 g ceapa alba, - 10 rondele fennel, - 6 linguri ulei de masline extra virgin, - 2 oua, - 600 g carne vita tocata, - 1/2 legaturi de patrunjel verde, - 1/2 legaturi de cimbrisor de camp, - 1/2 legaturi de marar verde, - 2 linguri sos Worchestershire, - 1 lingura sos de soia, - 100 ml vin alb demisec, - 2 lingurite boia dulce, - 400 ml supa baza vita, - 2 foi dafin, - sare, piper dupa gust, sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica, 150 g de capere, marar verde, piper mozaic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se aleg 6 ardei grasi, frumosi, se spala cu apa rece si se tempereaza delicat, pentru a nu-si pierde luciul natural. Se aseaza intr-o forma speciala si se coc in cuptorul incins in prealabil(180C ), la foc domol, circa 10 min, pentru a nu-si modifica structura prin inmuiere. Se scot din cuptor, se tempereaza, dupa care se taie sfertul superior al fiecaruia in chip de capacel. Se indeparteaza cu grija semintele, care ar putea fi iuti. Sardelele si caperele se scurg de sucul propriu.

Se toaca sardelele cu delicatete, dupa care se amesteca cu 1/2 din cantitatea de capere. 100 g de ceapa se toaca fin si se calesc in 2 linguri ulei de masline.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga patrunjelul verde tocat si se mai lasa preparatul la foc mic pana cand aromele se intrepatrund. Se amesteca sardelele, caperele, carnea tocata, ouale – albus si galbenus, sosul format, sare, piper, o lingura de sos Worchestershire.
Cu aceasta savuroasa compozitie se vor umple ardeii. Se aseaza capacelele, care vor fi presate putin pentru aderenta. In forma speciala se vor aseza de preferinta cu capacelul in sus . Restul de ceapa se taie fasii uniforme, cel de-al 7-lea ardei gras se taie cubulete si se calesc impreuna in 4 linguri de ulei de masline, pana cand vor deveni transparente si usor aurii. Se pudreaza delicat cu boia dulce si se stinge cu vin alb demisec, dupa care se flambeaza la foc puternic.

Cand vinul s-a evaporat se adauga sare, piper, supa baza de vita, cimbrisor de camp, marar verde si se modereaza gustul. Apoi se adauga rondelele de fenel (fiindca fierte timp indelungat isi pierd aroma). Cu putin inainte de finalizare se adauga sosul de soia. Supa obtinuta se aseaza peste ardeii umpluti si se dau la cuptor pentru o jumatate de ceas. Cu 10 minute inainte de finalizarea preparatului se rade un strat subtire de cascaval, obtinand astfel gratinarea ardeilor.

Cea mai buna companie pentru ardeii umpluti italienesti este sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica, 150 g de capere, marar verde, piper mozaic. Prin amestecarea ingredientelor se obtine un delicat sos rece de smantana care asigura calitati gustative deosebite preparatului obtinut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti italienesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau cu ciuperci in sos Cirio

Salau cu ciuperci in sos Cirio

Pasul 1. Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume cu zdrente de oua

Ciorba de legume cu zdrente de oua

Legumele se curata de coaja si se spala, dupa care se taie cuburi. Intr-o oala se pune putin ulei

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru 6 portii :
  • - 7 ardei grasi medii
  • - 250 g sardine in ulei
  • - 120 g capere mici
  • - 250 g ceapa alba
  • - 10 rondele fennel
  • - 6 linguri ulei de masline extra virgin
  • - 2 oua
  • - 600 g carne vita tocata
  • - 1/2 legaturi de patrunjel verde
  • - 1/2 legaturi de cimbrisor de camp
  • - 1/2 legaturi de marar verde
  • - 2 linguri sos Worchestershire
  • - 1 lingura sos de soia
  • - 100 ml vin alb demisec
  • - 2 lingurite boia dulce
  • - 400 ml supa baza vita
  • - 2 foi dafin
  • - sare
  • piper dupa gust
  • sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica
  • 150 g de capere
  • marar verde
  • piper mozaic.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci