Ardei umpluti italienesti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru 6 portii :
  • - 7 ardei grasi medii
  • - 250 g sardine in ulei
  • - 120 g capere mici
  • - 250 g ceapa alba
  • - 10 rondele fennel
  • - 6 linguri ulei de masline extra virgin
  • - 2 oua
  • - 600 g carne vita tocata
  • - 1/2 legaturi de patrunjel verde
  • - 1/2 legaturi de cimbrisor de camp
  • - 1/2 legaturi de marar verde
  • - 2 linguri sos Worchestershire
  • - 1 lingura sos de soia
  • - 100 ml vin alb demisec
  • - 2 lingurite boia dulce
  • - 400 ml supa baza vita
  • - 2 foi dafin
  • - sare, piper dupa gust
  • sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica, 150 g de capere, marar verde, piper mozaic.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se aleg 6 ardei grasi, frumosi, se spala cu apa rece si se tempereaza delicat, pentru a nu-si pierde luciul natural. Se aseaza intr-o forma speciala si se coc in cuptorul incins in prealabil(180C ), la foc domol, circa 10 min, pentru a nu-si modifica structura prin inmuiere. Se scot din cuptor, se tempereaza, dupa care se taie sfertul superior al fiecaruia in chip de capacel. Se indeparteaza cu grija semintele, care ar putea fi iuti. Sardelele si caperele se scurg de sucul propriu.

Se toaca sardelele cu delicatete, dupa care se amesteca cu 1/2 din cantitatea de capere. 100 g de ceapa se toaca fin si se calesc in 2 linguri ulei de masline.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga patrunjelul verde tocat si se mai lasa preparatul la foc mic pana cand aromele se intrepatrund. Se amesteca sardelele, caperele, carnea tocata, ouale – albus si galbenus, sosul format, sare, piper, o lingura de sos Worchestershire.

Cu aceasta savuroasa compozitie se vor umple ardeii. Se aseaza capacelele, care vor fi presate putin pentru aderenta. In forma speciala se vor aseza de preferinta cu capacelul in sus . Restul de ceapa se taie fasii uniforme, cel de-al 7-lea ardei gras se taie cubulete si se calesc impreuna in 4 linguri de ulei de masline, pana cand vor deveni transparente si usor aurii. Se pudreaza delicat cu boia dulce si se stinge cu vin alb demisec, dupa care se flambeaza la foc puternic.

Cand vinul s-a evaporat se adauga sare, piper, supa baza de vita, cimbrisor de camp, marar verde si se modereaza gustul. Apoi se adauga rondelele de fenel (fiindca fierte timp indelungat isi pierd aroma). Cu putin inainte de finalizare se adauga sosul de soia. Supa obtinuta se aseaza peste ardeii umpluti si se dau la cuptor pentru o jumatate de ceas. Cu 10 minute inainte de finalizarea preparatului se rade un strat subtire de cascaval, obtinand astfel gratinarea ardeilor.

Cea mai buna companie pentru ardeii umpluti italienesti este sosul rece de smantana si capere: 150 g grame smantana clasica, 150 g de capere, marar verde, piper mozaic. Prin amestecarea ingredientelor se obtine un delicat sos rece de smantana care asigura calitati gustative deosebite preparatului obtinut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise