Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana).

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan (de curte am avut eu)
  • 50 ml ulei
  • 1 plic condimente pentru pui
  • sare, piper
  • 4-5 cartofi rosii maricei
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 portocala bio
  • un pahar de vin rosu

Mod de preparare

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung bucatile de carne cu acesta. Se pun bucatile de carne in bol si se dau la rece pentru cel putin o ora.

Cartofii se curata si se taie in felii mai groase decat pentru cartofii pai. Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in 8 felii. Portocala se spala bine apoi se taie in felii groase de cca 3-4 mm.

Intr-o tava rotunda unsa cu ulei se asaza bucatile de carne. Se pun apoi cartofii, morcovii si ceapa. Se presara peste legume sare si piper, se toarna vinul rosu, se acopera tava cu hartie de copt (sau folie de aluminiu) si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza hartia si se stropeste carnea si legumele cu sosul din tava.

Se asaza si cateva felii de portocala deasupra si se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos carnea si cartofii, mai stropind din cand in cand cu sosul format in tava.

Cand este gata se serveste carnea alaturi de legumele din tava si garnisite cu felii de portocala proaspete.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise