autor:

ALINA BANICA

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Aripi de curcan cu sos de citrice

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
- 3 aripi de curcan, - condimente: piper, cimbru, boia de ardei, busuioc, maghiran, oregano, - sare, - 1 lamaie, - 1 portocala, - 1 grefa, - 1 lingura miere de albine, - 3 cartofi mari, - 3 linguri grasime de pasare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua.
2. Intr-un castron adaugam aripile, le ungem cu grasime de pasare si le condimentam cu amestecul de condimente si sare.
3. Se unge o tava cu restul de grasime, se aseaza aripile, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins timp de 1 ora. Avem grija ca dupa 1/2 ore sa intoarcem aripile, iar daca este nevoie sa adaugam putina apa calda.
4. Intre timp cartofii se curata, se spala si se taie felii groase. Se adauga in tava dupa o ora si se mai lasa friptura la cuptor inca 1/2 ora.
5. Se storc de zeama lamaia, portocala si grefa si se amesteca cu mierea de albine.
6. Sosul format se adauga in tava cu 10 minute inainte sa oprim focul, avand grija sa luam si folia pentru ca friptura sa capete o culoare frumoasa.
Se scot cartofii si friptura, iar sosul ramas il strecuram si se serveste cu cartofii si friptura.
7. Eu am servit-o alaturi de salata de varza cu morcovi, sau cu orice alta salata va place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan cu sos de citrice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosi si usturoi

Pui cu sos de rosi si usturoi

Se curata pulpele foarte bine si le taiem in doua, tocam ceapa solzisori si le punem la fiert cu

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciolan rasol cu friganele

Ciolan rasol cu friganele

Se pune jambonul bine spalat si curatat sa fiarba in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

7 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un deliciu,felicitari pentru reteta frumos expusa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte bun! provocator, imi place combinatia!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Este pe gustul meu,i-mi place mult!!! stelutele!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Carnea de curca si curcan se combina foarte bine cu sosurile obtinute pe baza de fructe... In afara de cel folosit aici de mine (lamaie, portocala si grefa), un alt sos reusit se obtine din zeama de mar, para si gutuie, amestecat cu miere.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      foarte interesant....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      ceva deosebit,merita incercat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O bogatie de arome,sigur sunt tare bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Cred ca este un deliciu ! Felicitari ! ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • - 3 aripi de curcan
  • - condimente: piper
  • cimbru
  • boia de ardei
  • busuioc
  • maghiran
  • oregano
  • - sare
  • - 1 lamaie
  • - 1 portocala
  • - 1 grefa
  • - 1 lingura miere de albine
  • - 3 cartofi mari
  • - 3 linguri grasime de pasare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu,felicitari pentru reteta frumos expusa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de rosii cu masline