Aripi de curcan cu sos de citrice

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aripi de curcan cu sos de citrice

Ingrediente

  • - 3 aripi de curcan;
  • - condimente: piper, cimbru, boia de ardei, busuioc, maghiran, oregano;
  • - sare;
  • - 1 lamaie;
  • - 1 portocala;
  • - 1 grefa;
  • - 1 lingura miere de albine;
  • - 3 cartofi mari;
  • - 3 linguri grasime de pasare.

Mod de preparare

1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua.

2. Intr-un castron adaugam aripile, le ungem cu grasime de pasare si le condimentam cu amestecul de condimente si sare.

3. Se unge o tava cu restul de grasime, se aseaza aripile, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins timp de 1 ora. Avem grija ca dupa 1/2 ore sa intoarcem aripile, iar daca este nevoie sa adaugam putina apa calda.

4. Intre timp cartofii se curata, se spala si se taie felii groase. Se adauga in tava dupa o ora si se mai lasa friptura la cuptor inca 1/2 ora.

5. Se storc de zeama lamaia, portocala si grefa si se amesteca cu mierea de albine.

6. Sosul format se adauga in tava cu 10 minute inainte sa oprim focul, avand grija sa luam si folia pentru ca friptura sa capete o culoare frumoasa.

Se scot cartofii si friptura, iar sosul ramas il strecuram si se serveste cu cartofii si friptura.

7. Eu am servit-o alaturi de salata de varza cu morcovi, sau cu orice alta salata va place.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise