autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Aripi de pui fripte si crocante

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Ingrediente
3 aripi mari de pui, 4 - 5 linguri de faina, sare,, putina boia dulce,5 catei de usturoi pisati, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o punga de plastic se amesteca faina cu usturoiul pisat,sare,piper,cimbru,boia dulce dupa gust.
Aripile de pui spalate si sterse bine se pun in punga pe rand sau impreuna.
Punga se leaga la capat sau se tine cu mana si se agita,se plimba pana cand aripile vor fi acoperite complet de amestecul din punga.
Aripile de pui astfel "invelite" se vor praji, se vor frige in ulei incins la foc potrivit .Se va folosi ulei atat cat vor fi acoperite aripioarele noastre si astfel vor iesi aurii si crocante.Dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui fripte si crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita

Pulpa de porc la vasul de yena cu piure cu ceapa prajita

Se spala carnea si se sterge cu o laveta. Se curata usturoi mai mult. Se fac gauri cu cutitul in

2 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Ceafa si piept de porc la gratar

Ceafa si piept de porc la gratar

Nu am sa va dau cantitatea, doar de ce aveti nevoie, noi am fost 8 persoane. Noi facem gratarele

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Sunt devorate pur si simplu de fiica mea...Dispar imediat...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Bune !.

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Votez si eu cu aripioarele de pui .

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 aripi mari de pui
  • 4 - 5 linguri de faina
  • sare,
  • putina boia dulce,5 catei de usturoi pisati
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sunt devorate pur si simplu de fiica mea...Dispar imediat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pasare cu vin in punga de copt