autor:

husni

» » Fripturi

Aripi,de pui,pane

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Ingrediente
-cca 750 g aripi de pui, -6 catei de usturoi(batut), -sare(dupa gust), -1/2 lingurita de piper, -1 lingurita de boia dulce, -1/4 lingurita de boia iute, -2 linguri de soya sos,sarat, -2 linguri de vin rosu, -2 linguri de ketchup, -4 linguri de ulei de masline, -2 oua, -2 lingurite de mustar, -faina, -pesmet, -ulei,pt. prajit ( aripioarele)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala.
Se face o \"marinata\" din primele 9 ingrediente:usturoi,sare(daca e nevoie),piper,boia dulce,boia iute,soya sos,vin,ketchup,ulei de masline.
Se pun aripile in marinata asta si se lasa 5-6 ore;eu le las peste noapte(in frigider,acoperite).
A 2-a zi,se dau prin faina(una cite una),apoi le punem intr-un castron;turnam peste ele ouale amestecate bine cu mustarul,putina sare si putin piper;amestecam bine;
pe urma luam aripile,una cite una si le dam prin pesmet.
Cind toate aripile sint gata,le prajim;se pun,apoi pe un servetel absorbant.
Se servesc fierbinti cu diferite garnituri,salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi,de pui,pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripi de pui cu legume la cuptor

Aripi de pui cu legume la cuptor

Se spala carnea si se condimenteaza dupa gustul fiecaruia(eu de obicei fac un amestec din sare, piper,

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Aripi de pui si conopida pane

Aripi de pui si conopida pane

Ingredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida

21 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine):

    Am pregatit aripile de pui exact ca in reteta,le-am pregatit de dimineata si le-am lasat la rece pana seara, a iesit o bunatate!data viitoare am sa pun o fotografie,merçi Camelia!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Nu am avut dubletta dar a fost buna si la ...teflon cu capac

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bine arata, frumos decorat!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Cami imi place reteta ta, de fapt toate retetele tale sunt deosebite, esti atenta la toate detaliile.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Cami, Constanta cred ca ti-a incercat reteta si apreciaza ca f, bune aripioarele, pregatite la teflon.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Multumesc,de aprecieri ! De care dubletta e vorba,C.Proca? " chiar daca nu am avut dubletta ! "

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Aromate si apetisante!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      O bunatate ,chiar daca nu am avut dubletta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      O bunatate !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Am facut si eu aripioare dar picante, dar nu am putut sa le pun pe net. Le pun zilele astea. Ale tale arata foarte bine, ca de altfel tot ce pregatesti tu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Delicioase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Chiar duminică am făcut şi eu dar nu le-am facut aşa o marinată bună. A fost mai săracă. Şi ale mele au fost bune, dar cred că dacă o să le fac după reţeta ta o să fie şi mai bune. Mulţumesc pentru idee!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Tare gustoase sunt intr-adevar...Si noua ne plac mult...

    • Fara foto

      licu pop , 15 aprilie 2010

      Mmmmm ce bine arata.... vot maxim!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      arata bine cred ca sunt si bune

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Foarte bine arata,nu am mancat inca pané,dar stiu ca mie imi plac foarte mult aripile de pui,in orice fel pregatite!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Ce bune sunt!merçi de reteta!ai votul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • -cca 750 g aripi de pui
  • -6 catei de usturoi(batut)
  • -sare(dupa gust)
  • -1/2 lingurita de piper
  • -1 lingurita de boia dulce
  • -1/4 lingurita de boia iute
  • -2 linguri de soya sos,sarat
  • -2 linguri de vin rosu
  • -2 linguri de ketchup
  • -4 linguri de ulei de masline
  • -2 oua
  • -2 lingurite de mustar
  • -faina
  • -pesmet
  • -ulei,pt. prajit ( aripioarele)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata, frumos decorat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi