Aripioare cu legume si ficatei de pui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aripioare cu legume si ficatei de pui

Ingrediente

  • cca 10 aripioare mai frumusele
  • 10 ficatei de pui
  • 1 ceapa taiata rondele
  • 1 cutie de ciuperci feliate
  • 3-4 cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 rosie
  • 2 lingurite vegeta
  • ulei
  • piper
  • 1 lingura cu margarina

Mod de preparare

Se spala aripioarele si ficateii si se curata.

Oala arata asa cum este in poza alaturata.

Se ia o oala de pamant si se lasa cu apa circa 10 minute pentru a nu crapa cand este bagata in cuptor.

Cat asteapta olicica curatam legumele, taiem ceapa rondele, cartofii ii taiem ca pe cei pai dar mai grosi, ciupercile le mai maruntim daca dorim daca nu ele se pot pune asa cum sunt,rosia o taiem si pe ea tot rondele ca pe cumatra ceapa.

Acum ca oala s-a inmuiat o eliberam de apa, o stergem cu un prosop de bucatarie si incepem.

Se pune pe fundul vasului o lingura de ulei cat sa cuprinda tot spatiul, se pun apoi ceapa rondele, ciupercile, aripioarele si ficateii printre ele, deasupra lor se adauga cartofii, rondelele de rosie si patrunjelul.

La final se adauga margarina, vegeta si piperul in functie de cum preferati, mai picant sau deloc.

Peste toate acestea se adauga apa cat sa cuprinda intreaga compozitie, se pune capacul la olicica si se baga la cuptorul, care a fost incalzit in prealabil.

Se lasa circa 1 ora si jumatate pana cand scade zeama formandu-se un sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise