autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripioare cu smantana

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
8-10 aripioare,, 1ceapa,, 1-2 morcovi, 1-2 rosii,, 200ml smantana,, 2-3 linguri faina, sare, piper, ustroi,, marar,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele,rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa fiarba la foc mic.
Cand aripioarele sunt fierte se adauga un catel de ustroi taiat marunt.
Smantana se amesteca cu faina, se adauga putina zeama de pui si se amesteca bine.Aceasta compozitie se toarna peste aripioare si se amesteca continu la foc mic pana se ingroasa.
La urma se adauga si putin marar.
Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.
(in loc de aripioare de pui puteti pune jumate de pui taiat bucati, dar eu prefer cu aripioare ca sunt gustoase).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parizer de porc cu praz

Parizer de porc cu praz

Se prajeste in unt parizerul taiat impreuna cu prazul. Se adauga apoi bulionul, smantana, apa, boia

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui la tigaie cu ardei  si cartofi la cuptor

Pui la tigaie cu ardei si cartofi la cuptor

Tai pieptul de pui si ardeii grasi in felii subtiri de aproximativ 1 cm. Prajesti fasiile de ardei

5 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Harii Cu Doi De I , 23 august 2014

    Delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Arata tare bine!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O ciulama foarte apetisanta ai facut Angela.Felicitari !!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Arata foarte bine aripioarele tale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      O bunatate...Pot sa spun ca seamana cu ciulamaua si arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 8-10 aripioare,
  • 1ceapa,
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 rosii,
  • 200ml smantana,
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ustroi,
  • marar,

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Chec cu cacao si nuca

Chec cu cacao si nuca

Se pune zaharul ,laptele si margarina intr-o cratita pe foc si se lasa sa fiarba amestecand usor

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chiftele cu sos de rosii

Chiftele cu sos de rosii

Se pune in cratita unu – doi catei de usturoi taiati in doua si uleiul de masline, dupa ce acesta

15 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete umpute cu carne la cuptor

Vinete umpute cu carne la cuptor

Se spala vinetele, li se taie codita apoi li se scoate miezul. Taiem ceapa, dam prin razatoarea

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi