Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi,usturoiul;cind usturoiul e auriu,se pun aripile.Cind aripile sint albicioase,se pune putin piper;se amesteca bine.Se lasa pe foc,descoperite,sa se prajeasca,putin(aripile) si sa se usuce apa,pe care o lasa.
Se pune,apoi,mustar,ghimbir,otet,soya-sos;se amesteca bine si se lasa pe foc, acoperit,pina cind se evapora otetul si aripile sint aproape facute(cca 25 minute);daca e nevoie,se pune putina apa(calda),sa nu se arda aripile.
Dupa aceea se pun rosiile,pasta de rosii,coriandrul(taiat marunt),ardeii iuti;se amesteca bine si cind clocoteste se lasa pe foc,mic(acoperit),inca vreo 20 minute;sa se faca rosiile si aripile;cind sint fierte,se pune apa(fierbinte),cit sa cuprinda mincarea.Daca,mincarea,vi se pare f.zemoasa,puneti cca 2 lingurite de amidon(dizolvat in apa rece).Poate fi zemos,daca nu se pune suficient coriandru.
Se potriveste de sare si cind clocoteste,se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte cu orez sau paste(ce fel va place;eu fac, de obicei, cu “fusilli”);azi,am facut orez cu legume.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii