Aripioare cu sos picant

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Aripioare  cu  sos  picant

Ingrediente

  • -1 kg aripi de pui(numai de pui)
  • -6-7 catei de usturoi(taiati marunt)
  • -piper(dupa gust)
  • -2-3 lingurite de mustar
  • -2 lingurite,rase,de ghimbir pudra
  • -3 linguri de otet
  • -6-7 linguri de soya sos
  • -3 rosii,mari(decojite si taiate marunt)
  • -1,5 lingurita de pasta de rosii
  • -1 legatura de coriandru(o legatura,aici,e cit 2-3 legaturi,in Romania)
  • -2 ardei iuti(taiati marunt)
  • -3-4 linguri de ulei de masline
  • -sare(dupa gust)

Mod de preparare

Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi,usturoiul;cind usturoiul e auriu,se pun aripile.Cind aripile sint albicioase,se pune putin piper;se amesteca bine.Se lasa pe foc,descoperite,sa se prajeasca,putin(aripile) si sa se usuce apa,pe care o lasa.

Se pune,apoi,mustar,ghimbir,otet,soya-sos;se amesteca bine si se lasa pe foc, acoperit,pina cind se evapora otetul si aripile sint aproape facute(cca 25 minute);daca e nevoie,se pune putina apa(calda),sa nu se arda aripile.

Dupa aceea se pun rosiile,pasta de rosii,coriandrul(taiat marunt),ardeii iuti;se amesteca bine si cind clocoteste se lasa pe foc,mic(acoperit),inca vreo 20 minute;sa se faca rosiile si aripile;cind sint fierte,se pune apa(fierbinte),cit sa cuprinda mincarea.Daca,mincarea,vi se pare f.zemoasa,puneti cca 2 lingurite de amidon(dizolvat in apa rece).Poate fi zemos,daca nu se pune suficient coriandru.

Se potriveste de sare si cind clocoteste,se ia de pe foc.

Se serveste fierbinte cu orez sau paste(ce fel va place;eu fac, de obicei, cu “fusilli”);azi,am facut orez cu legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise