autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Aripioare cu sos picant

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2010

Ingrediente
-1 kg aripi de pui(numai de pui), -6-7 catei de usturoi(taiati marunt), -piper(dupa gust), -2-3 lingurite de mustar, -2 lingurite,rase,de ghimbir pudra, -3 linguri de otet, -6-7 linguri de soya sos, -3 rosii,mari(decojite si taiate marunt), -1,5 lingurita de pasta de rosii, -1 legatura de coriandru(o legatura,aici,e cit 2-3 legaturi,in Romania), -2 ardei iuti(taiati marunt), -3-4 linguri de ulei de masline, -sare(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi,usturoiul;cind usturoiul e auriu,se pun aripile.Cind aripile sint albicioase,se pune putin piper;se amesteca bine.Se lasa pe foc,descoperite,sa se prajeasca,putin(aripile) si sa se usuce apa,pe care o lasa.
Se pune,apoi,mustar,ghimbir,otet,soya-sos;se amesteca bine si se lasa pe foc, acoperit,pina cind se evapora otetul si aripile sint aproape facute(cca 25 minute);daca e nevoie,se pune putina apa(calda),sa nu se arda aripile.
Dupa aceea se pun rosiile,pasta de rosii,coriandrul(taiat marunt),ardeii iuti;se amesteca bine si cind clocoteste se lasa pe foc,mic(acoperit),inca vreo 20 minute;sa se faca rosiile si aripile;cind sint fierte,se pune apa(fierbinte),cit sa cuprinda mincarea.Daca,mincarea,vi se pare f.zemoasa,puneti cca 2 lingurite de amidon(dizolvat in apa rece).Poate fi zemos,daca nu se pune suficient coriandru.
Se potriveste de sare si cind clocoteste,se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte cu orez sau paste(ce fel va place;eu fac, de obicei, cu “fusilli”);azi,am facut orez cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de

10 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca. Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Ca intotdeuna o reteta delicioasa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    10 cu felicitari pentru retea si pentru prezentare!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O mancare super buna,iar prezentarea este de nota 10 ...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Nu pot sa mananc picant ,dar reteta asta o fac cu siguranta doar ca o sa pun mai putin ardel iute.E delicioasa.Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      O bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      Imi place si mie picant! Mi-am cumparat un sos de chili cu care-mi fac portia mea mai picanta. Foarte buna reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 august 2010

      O mâncare de nota 20!!! imi place si mie picant :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Ca de obicei........ o bunatate......nota maxima*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Intr-adevar,Mihaela!O mincare f.buna;o fac des;ne place,mult;eu pun cam 4 ardei iuti,nu cum scrie in reteta;imi place mult iuteala;nu stiu cit e de sanatos,dar................

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Delicioase si apetisante!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • -1 kg aripi de pui(numai de pui)
  • -6-7 catei de usturoi(taiati marunt)
  • -piper(dupa gust)
  • -2-3 lingurite de mustar
  • -2 lingurite,rase,de ghimbir pudra
  • -3 linguri de otet
  • -6-7 linguri de soya sos
  • -3 rosii,mari(decojite si taiate marunt)
  • -1,5 lingurita de pasta de rosii
  • -1 legatura de coriandru(o legatura,aici,e cit 2-3 legaturi,in Romania)
  • -2 ardei iuti(taiati marunt)
  • -3-4 linguri de ulei de masline
  • -sare(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Ca intotdeuna o reteta delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne si paste fainoase