autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

ARIPIOARE DE PUI PICANTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2008

Ingrediente
(4 portii):, 1kg.aripioare de pui,, 3 linguri ulei de porumb,, 150g.ketch-up,, 120g.miere de salcam,, 5 linguri suc de lamaie,, 1 lingura sos de soia,, chili,, 1 catel de usturoi zdrobit,, 1-2 lingurite condimente asiatice(din comert)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1. Se spala aripioarele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie si se trec prin ulei. Se sareaza si se pun in cuptorul preincalzit, la 180*C, cca.15 minute.
2. Se amesteca ketchup-ul cu mierea, sucul de lamaie, sosul de soia, usturoiul, chili si amestecul de condimente asiatice. Daca nu le gasiti in magazin, atunci se amesteca 1 lingurita usturoi tocat marunt cu 2 lingurite piper negru macinat, cu 2 lingurite piper alb macinat, 1 1/2 lingurita piper Cayenne pisat, cu 2 lingurite cimbrisor uscat si 1/2 lingurita oregano uscat. Se ung aripioarele cu acest amestec.
3. Se pun aripioarele pe gratar si se frig 10 minute, apoi se servesc cu sos dulce de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "ARIPIOARE DE PUI PICANTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui picante

Aripioare de pui picante

1. Se curata aripioarele, se spala si se portioneaza. Se lasa la scurs, iar apoi se pun intr-un bol. 2.

6 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1kg.aripioare de pui,
  • 3 linguri ulei de porumb,
  • 150g.ketch-up,
  • 120g.miere de salcam,
  • 5 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura sos de soia,
  • chili,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • 1-2 lingurite condimente asiatice(din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne in varza murata