autor:

LALY

» » Mancaruri cu carne

Aripioare in aluat crocant

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2014

Ingrediente
12 aripioare de pui intregi, 2 oua, 1/2 cutie de bere blonda, faina cat sa iasa un aluat ca de clatite, cimbru, sare, piper, ulei pentru prajit, Sos picant de rosii:, 4 rosii potrivite bine coapte, 1 ceapa mai mica, 2 linguri ulei, cimbru, sare, chili sau piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un praf de sare,cimbru si amestecam bine.Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie.Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt.Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru,sare,chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote.Daca vrem un sos mai fin,il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender.Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare in aluat crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita la cuptor

Varza cu costita la cuptor

Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel

Tocanita de miel

Calim ceapa si morcovii, peste care adaugam bucatile de carne si lasam la fiert. Cand este gata facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Te astept la masa Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    o bunatate,,,

  • Fara foto

    Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2014

    Grozave trebuie sa fie.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Merita incercata.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Multumesc frumos Gigi,Craciun fericit!

    • Fara foto

      Gigi Dobre , 23 decembrie 2014

      SUPER BUN

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui intregi
  • 2 oua
  • 1/2 cutie de bere blonda
  • faina cat sa iasa un aluat ca de clatite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos picant de rosii:
  • 4 rosii potrivite bine coapte
  • 1 ceapa mai mica
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • chili sau piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Te astept la masa Valentina!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana