Ingrediente
12 aripioare de pui intregi, 2 oua, 1/2 cutie de bere blonda, faina cat sa iasa un aluat ca de clatite, cimbru, sare, piper, ulei pentru prajit, Sos picant de rosii:, 4 rosii potrivite bine coapte, 1 ceapa mai mica, 2 linguri ulei, cimbru, sare, chili sau piper proaspat macinat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un praf de sare,cimbru si amestecam bine.Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie.Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt.Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru,sare,chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote.Daca vrem un sos mai fin,il trecem la final printr-o sita sau il punem in
blender.Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.
Sa aveti pofta!
mira (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014
Merita incercata.
LALY (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014
Multumesc frumos Gigi,Craciun fericit!
Gigi Dobre , 23 decembrie 2014
SUPER BUN