autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Thailanda


    Reteta postata pe: 23 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Thailanda


Reteta postata pe: 23 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:, , 15 aripioare de pui, 2 linguri sos dulce de chilli, 1/2 pasta de ardei iute, 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama), 3 catei de usturoi, 1 lingura de curry, 1 lingurita de sare, , Cartofi cu rozmarin, , 1 kg de cartofi, rozmarin, ulei de masline, cativa catei de usturoi, sare si piper, boia de ardei iute afumata(optional), , Ciuperci umplute in stil taranesc:, , Ciuperci, sunculita afumata, usturoi, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Aripioarele:

Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece.
Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.
A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele , alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.

Cartofii:

Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.
Pentru a obtine o culoare frumoasa,uniforma,intoarceti o data cartofii in tava.

Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa rece cu sare,sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor.Este metoda mai rapida de coacere.
Eu nu o prefer.

Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vanat sau vita,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri,prajituri,saratele...

Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca:

Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin(cam 15 minute).
Vor avea un gust exceptional.

Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!

Pofta buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet

37 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se

8 voturi    14 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2014

    interesant merita incercat

  • Fara foto

    Tunde Gal , 27 septembrie 2013

    Super

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

    O delicatesa!*****

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2012

      Multumesc! Spor la gatit!:)

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2012

      foarte interesanta reteta! cred ca o voi incerca! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:
  • 15 aripioare de pui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pasta de ardei iute
  • 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita de sare
  • Cartofi cu rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • boia de ardei iute afumata(optional)
  • Ciuperci umplute in stil taranesc:
  • Ciuperci
  • sunculita afumata
  • usturoi
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

interesant merita incercat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)