autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripioare pe Pat de Cartofi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
aripioare pui, cartofi, mujdei usturoi, 50 - 100 ml vin alb demisec, maghiran, sare, untura sau ulei, o tava mai adanca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm. Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei), asezam peste cartofii taiati (cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta, in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite).

Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml).

Aripioarele le curatam, spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran, turnam peste 50 ml vin alb demisec (daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apa peste carne si cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.

Cine doreste poate servi fripturica cu un surplus de mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare pe Pat de Cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
CIULAMA DE PUI CU MAMALIGUTA

CIULAMA DE PUI CU MAMALIGUTA

Carnea de pui se spala si se taie cuburi.Morcovii,ceapa,telina se curata si se cresteaza .Usturoiul

7 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Zarzavatul se taie mărunt şi se căleşte(sau se rade prin răzătoarea cu găuri mari). Se pune

29 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina , 01 iunie 2010

    mi-a iesit un deliciu.imi place aceasta reteta.va multumesc foarte mult!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Trebuie sa fie bun!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • aripioare pui
  • cartofi
  • mujdei usturoi
  • 50 - 100 ml vin alb demisec
  • maghiran
  • sare
  • untura sau ulei
  • o tava mai adanca

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

alina

mi-a iesit un deliciu.imi place aceasta reteta.va multumesc foarte mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg