autor:

» » Mancaruri cu carne

Aripioare picante cu legume

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de ( pentru 2 portii ) 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti, o jumatate de ardei rosu taiat patratele, un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele, un morcov mediu taiat tot asa patratele, si cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita. Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya, o lingura de sos de scoici, putin sos dulce acrisor, un varf de cutit de pudra de ardei iute, o lingurita de amestec de 5 condimente.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in care am rehidratat ciupercile, in jur de 150 ml si lasam la foc mic 2 minute, dovlecelul se face foarte repede si trebuie sa ramana usor crocant.
Dupa aceea punem putin amidon si mai condimentam daca este cazul, personal am mai pus putina pudra de ardei iute ( este un fel de ardei iute maruntit cu tot cu seminte si este foarte picant ) ca sa fie mai picante. Se pot degusta ca atare sau acompaniate de orez, eu le-am mancat de data asta simple.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare glazurate cu legume picante

Aripioare glazurate cu legume picante

In tigaia wok pui uleiul si il incingi. Toci morcovii fierti cubulete si ii amesteci cu mazarea

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi

  • 5 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Tare bine mai arata...O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Prezentate foarte frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Apetisant!

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Multumesc !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Foarte gustos. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de ( pentru 2 portii ) 4 aripioare de pui pe care le taiem in trei parti
  • o jumatate de ardei rosu taiat patratele
  • un zucchini ( dovlecel verde) taiat patratele
  • un morcov mediu taiat tot asa patratele
  • si cateva champinioane negre rehidratate cu ala clocotita. Ca si condimente am folosit o lingura de sos de soya
  • o lingura de sos de scoici
  • putin sos dulce acrisor
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute
  • o lingurita de amestec de 5 condimente.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...O bunatate...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati