autor:

mac myra

» » Fripturi

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cotlet de porc, 1 morcov, 1 ceapa, 5 cartofi, 1 catel de usturoi, ulei de masline, sare, piper, 1 pahar vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il puna direct in plasa speciala penrtu fripturi. Eu, pentru aceasta reteta l-am cumparat deja facut.
Ceapa curatata si spalata se taie marunt si impreuna cu morcovul curatat si taiat rondele se inabusa putin in ulei. Se adauga 1 pahar de vin alb si cotletul de porc. Se acopera si se lasa la foc mic invartind din cand in cand carnea.
Cand se intoarce carnea pe toate partile se inteapa cu o scobitoare sau cu furculita sa iasa zeama.
Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora dupa care se pun cartofii curatati si taiati in patru. Se mai fierbe cam 20 minute pana sunt cartofii gata.
Cand e totul fiert se scoate carnea pe un blat de lemn,se lasa sa se racoresca putin dupa care se scoate ata cu care a fost legat sau plasa si se taie felii.
Se serveste carnea alaturi de cartofi si cu o lingura din sucul rezultat la coacerea cotletului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus ,se pipereaza si condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de curcan la placa

Piept de curcan la placa

Se pregateste pieptul de curcan, presarand sare, piper, usturoi taiat marunt si zeama de lamaie. Se

0 voturi    2 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Cotletul langa cartofi este o minune.Felicitari,ai votul meu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Tare bine mai arata, cred ca a fost tare gustos!

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Foarte gustos.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      eu il condimentez cu mult cimbru si piper si il bag la cuptor cu cartofi cu tot

    • Fara foto

      Georgiana , 11 ianuarie 2010

      arata bine si cred ca este si bun!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      imi place foarte mult!felicitari

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Imi place cum arata si sunt sigura ca este foarte gustos!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      arata bine si cred ca este ft bun!

    • Fara foto

      alina , 27 octombrie 2009

      bun...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Bun cotletul cu cartofi!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cotletul langa cartofi este o minune.Felicitari,ai votul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la punga maggi